2001: Princ William a Kate Middleton se setkali jako studenti na University of St Andrews ve Skotsku

Když se mladá Kate poprvé seznámila s princem Williamem, zrudla a utekla. Svůj ostych však překonala a stali se z nich dobří a blízcí kamarádi.

2002: Od přátel přešli k něčemu víc po studentské módní přehlídce, kde Kate zaujala Williama průsvitným outfitem

Middleton měla na sobě černou průsvitnou sukni za 40 dolarů, kterou si vytáhla nad prsa jako minišaty. Zpod nich vykukovalo černé spodní prádlo a zřetelně se rýsovaly její křivky. V publiku byl i princ William. Podle dokumentu „The Day Will and Kate Got Married“, který se odvysílal ve Spojeném království v dubnu 2021, právě tento vzhled změnil jejich vztah. „Pustil se spínač, najednou ji viděl v jiném světle," řekla v dokumentu královská korespondentka Katie Nicholl.

Podle prince za přerod z přátelství v něco víc však může také společně strávený čas a sdílený smysl pro humor. „Nejdřív jsme byli přes rok přátelé a poté to tak nějak rozkvetlo,“ prozradil. „Prostě jsme spolu trávili více času a hodně jsme se smáli. Najednou jsme si uvědomili, že i sdílíme stejné zájmy a už to bylo."


2005: Dvojice promovala v roce 2005. Middleton získala titul z dějin umění, princ William z geografie

V době, kdy promovali, už spolu a dalšími přáteli žili a veřejně spolu chodili.

2006: Kate Middleton poprvé veřejně vystoupila s královskou rodinou a podpořila svého přítele

V prosinci 2006 se rodina Middletonových zúčastnila Sovereign's Parade na Královské vojenské akademii v Sandhurstu, ve které se objevil i princ William. Kate se tak stala mediálním zájmem číslo jedna.


2007: Noviny uvedly, že se pár rozešel

"Rozešel se s Kate, protože potkal někoho jiného. Pochází ze slušného prostředí, ale je to taková zlobivá holčička a jemu připadá mnohem zajímavější a vzrušující," prozradil tehdy blízký zdroj z okolí páru. Jiný společný kamarád to ale od začátku viděl jasně: "Nemyslím si, že je mezi nimi opravdu konec. Nějak cítím, že ty dva spolu ještě uvidíme." A měl pravdu.

2007: V létě se dvojice dala znovu dohromady

O několik let později William i Kate uznali, že jejich krátký rozchod byl vlastně ku prospěchu."Byli jsme oba velmi mladí a oba jsme se teprve hledali," vysvětlil William v jednom z rozhovorů. Také Kate s odstupem času vnímá, že ji rozchod v určitém směru pomohl. "Tehdy jsem byla hodně smutná, ale ve skutečnosti mě to udělalo silnějším člověkem. Zjistila jsem o sobě věci, které jsem si možná neuvědomovala."



Říjen 2010: William požádal Kate o ruku na dovolené v Keni

William před Kate poklekl se stejným safírovým prstenem, jaký nosila jeho matka, princezna Diana, když se zasnoubila s princem Charlesem. Požádat Kate o ruku právě s tímto prstenem byl dle Williamových slov způsob, jak zajistit, aby jeho zesnulá matka o tak významný den nepřišla.

2011: Vzali se 29. dubna ve Westminsterském opatství

Tímto dnem také získali oficiální tituly vévoda a vévodkyně z Cambridge. S cenou zhruba 34 milionů dolarů a odhadovaným celosvětovým publikem 3 miliardy to byla bezesporu jedna z nejhonosnějších svateb v historii.

Zdroj: Youtube

Prosinec 2012: Palác oznámil, že je Middleton těhotná

V prvním těhotenství Kate trápily silné ranní nevolnosti. Manžel ji proto doprovázel na pravidelné kontroly do nemocnice.

23. července 2013: Šťastní rodiče ukázali prince George veřejnosti. Byl mu pouhý jeden den

Před narozením svého prvního potomka pár nevěděl, zda bude mít chlapečka nebo holčičku. Kate chtěla zažít čistou radost a překvapení, až ve chvíli, kdy dítě přijde na svět, a také vidět reakci Williama, který byl přítomen u porodu.

2014: Královská rodina oznámila Katino druhé těhotenství

S těžkými ranními nevolnostmi vévodkyně bojovala i při druhém těhotenství.

2. května 2015: Narodila se princezna Charlotte

Skupina zarytých fanoušků královské rodiny údajně strávila týdny spaním ve stanech před nemocnicí, jelikož chtěla jako první spatřit druhorozené princátko. Vévoda s vévodkyní z toho byli tak dojatí, že jim nechali poslat horkou kávu a krabici pečiva.

2015: Po narození Charlotte opustili princ William a Kate Londýn, aby se usadili na venkově

Venkovské sídlo s 10 ložnicemi bylo svatebním darem od královny. Oba si život na vesnici velmi pochvalovali, do rodiny totiž vnesl jakousi normálnost a především soukromí, kterého se jim ve městě nedostávalo.

2017: Rodina se stěhuje zpět do Londýna, aby žila v Kensingtonském paláci

Historická nemovitost se rozkládá na čtyřech podlažích a má více než 20 pokojů. V plánu však bylo nechat paláci vybudovat ještě masivní suterénní přístavbu.

23. dubna 2018: Pár přivítal na svět své třetí dítě, prince Louise

Princ Louis se narodil jen pár týdnů před královskou svatbou prince Harryho a Meghan Markle.

29. dubna 2021: Manželé oslavili 10. výročí svatby

Určitě však nejde o nejdéle sezdaný královský pár. Epický milostný příběh královny Alžběty a prince Philipa trval přes 70 let.

8. září 2022: Po smrti královny Alžběty II. a jmenování krále Karla III. se princ William stává dědicem trůnu

Charles, bývalý princ z Walesu, se ve čtvrtek 8. září stal králem Karlem III., když na zámku Balmoral ve Skotsku zemřela jeho matka, královna Alžběta II. Princ William je nyní následníkem trůnu a očekává se, že na trůn nastoupí po smrti svého otce.

9. září 2022: Král Karel III. oznámil, že princ William a Catherine se stanou princem a princeznou z Walesu

Král Karel III. ve svém prvním oficiálním projevu ve Spojeném království jako vládnoucí panovník oznámil, že jeho syn princ William a Kate Middleton, dříve vévoda a vévodkyně z Cambridge, převezmou tituly prince a princezny z Walesu.

Charles držel titul více než šest desetiletí. Princeznou z Walesu byla jeho první žena, princezna Diana, druhá manželka, Camilla, držela titul vévodkyně z Cornwallu. Nyní se však stala královskou chotí.

S povýšením si princ William přilepšil i finančně. Zatímco dříve se jeho jmění odhadovalo na zhruba 960 milionů korun, po smrti královny si v majetku přijde na neuvěřitelných 28 miliard korun. A do klína mu spadlo i nekonečné množství pozemků. Společně s Kate nyní vlastní asi 128 000 akrů půdy ve dvaceti okresech Anglie a Walesu.

Zdroj: vlasta.cz insider.com

Související články