Jedním z typických znaků princeznina vzhledu byly modré linky, které nosila několik let. Zajímavé bylo, že si je většinou malovala jen dovnitř na spodní víčka. Do doby, než se o její make-up začala starat světoznámá vizážistka Mary Greenwellová, která pravidelně líčila také hvězdy jako Naomi Campbell nebo Victorii Beckham. Odbornice Dianě poradila, že by měla divoké modré linky vyměnit za méně nápadné a zaměřit se spíše na horní víčka. K líčení pak princezna nejčastěji využívala béžové nebo hnědé oční linky, které jí údajně více zvýraznily oči než ty modré.


Diana ovšem byla na blankytně modré linky natolik zvyklá, že se i přes rady zkušené make-up artistky k těm modrým občas vrátila. A protože ráda experimentovala, občas je doplnila o výraznou tvářenku nebo rtěnku. Zkrátka i princezna chtěla ochutnat alespoň špetku z divokých osmdesátek i na úkor porušení přísných královských pravidel. Na významné společenské události ale modré linky nosit přestala.

Modré linky podle Diany


A jak tedy nosit modré linky v roce 2021? Klidně stejně jako lady Diana jen na spodních víčkách. Ale klidně i na horních. Záleží, jak se budete cítit. K modrým linkám přidejte trochu transparentního make-upu na sjednocení, jemně poprašte líčka osvědčenou tvářenkou, přidejte bronzer a řasenku. A je to! Kdybyste se chtěla odvázat, přidejte ještě perleťové stíny, černé linky a rtěnku v růžovém odstínu. Takový look ale nenoste přes den, spíše na večírek.

Kdo si s líčením rád hraje, může kombinovat i různé modré odstíny. Tmavší modrou na horní víčko, světlejší na dolní. Nebo světlejší do vnitřní strany oka a tmavší zase na tu vnější. Volba konkrétních tónů je na vás. Ale pokud trendu modrých linek podlehnete, určitě si jich pořiďte hned několik. A pamatujte, že úplně nejlépe bude vypadat odstín, který je co nejpodobnější barvě vašich očí.


Tip: Oblíbený make-up princezny Diany můžeme sledovat pod drobnohledem ve čtvrté řadě celosvětově populárního seriálu Koruna, kde mladou Dianu ztvárňuje krásná herečka Emma Corrinová.