Asi proto, že jsem dospěle vypadala už ve dvanácti letech, bylo třeba demonstrovat reálný věk stavem pleti. Možnosti, jak s akné bojovat, ale byly v 80. letech v Československy omezené. Prý ho zhoršuje čokoláda, říkaly holky, tu jsem já ale vůbec nejedla. Jmenovala jsem tedy sebe samu náčelnicí kmene Osypusepočemkoliv a uprosila mámu, aby mě vzala do Ústavu lékařské kosmetiky.

Hlavní léčebná složka přípravku, který mi zde naordinovali, obsahovala síru. Vzpomeňte si na hodiny chemie a hned budete mít jasnější představu, jak moc prima to bylo.

Druhé místo bych ráda věnovala epilátoru. Kvůli hladkým nohám jsem na prahu dospělosti podlehla dojmu, že jen s epilátorem budou hladké doopravdy. Byl to jeden z prvních typů, který k nám dorazil. Na bolest, kterou provázelo pomalé vytrhávání chloupku za chloupkem kovovou pružinkou, se zapomenout nedá. Ať žije žiletka, dí moje dospělé já.

Třetí příčka náleží všem nepřírodním materiálům v textilním průmyslu, zejména těm se stahovacím efektem. Ano, jsem šťastná, že existují a že díky nim moje silueta drží tvar. Oděvní návrháři si konečně všimli, že stahovačky vycházejí z potřeby stahovat, a nikoliv půlit. Moderní prádlo nekončí v pase, ale pod hrudníkem. Stejně jako korzet, který se k lepšímu tvaru figury používá stovky let.

Zdá se vám velebení korzetu mimo? Moderní stahovačky jej jen připomínají, vosí pas s ním ve velikosti XL stejně nevykouzlíte, tím pádem utrpení, které v něm zažívaly ženy v historii, zůstanete ušetřeny.