V městské hromadné dopravě i vlacích sice pořád dost lidí zírá do svých mobilů, ale taky je čím dál víc těch, kteří s nepřítomným výrazem právě plují v napínavém ději svých literárních hrdinů. Lidé zase čtou a o tom, co přečetli, se také velmi rádi baví.

Abyste i vy před dětmi, kamarádkami i partnery mohli zazářit zcela novými tipy a informacemi o knížkách, které stojí za to znát, připravili jsme pro vás letos už třetí speciál o čtení.

Tentokrát jsme se zaměřili na literaturu pro děti. Každoročně u nás vyjde přes dva tisíce dětských knih. Jak se v té záplavě neztratit? Jak vybrat to pravé pro vaše dítě, jak svým dětem čtení nezošklivit a naopak jim lásku ke knihám předat, se dozvíte v rozhovoru s literárním vědcem Jiřím Trávníčkem. A samozřejmě nechybí ani výběr těch nejkrásnějších dětských knížek. Tak schválně, které už máte přečtené, a na které se teprve těšíte?

Novou Vlastu plnou literatury nejen pro děti právě teď koupíte ve své oblíbené trafice.

Soutěžte o skvělé knížky

Soutěžte o skvělé knížky

Chybí vám čtení na dovolenou? Čtěte Vlastu a zapojte se do soutěže o knížky na léto. Detaily jak na to a co můžete vyhrát najdete uvnitř aktuálního vydání Vlasty. Na stáncích od 29. 7.