S podzimem ale přichází bohužel jedna věc, která mi tu radost kazí. Dny jsou krátké a světla málo. Nebe se zahalí do šedé a okamžiků, kdy se slunce prodere přes mraky, je zoufale málo. Proti temnotě je tedy nutné pozvat domů světlo. A na to mám zaručený způsob.

Suchar by si rozsvítil, ale romantik jako já rozmístí na všechna myslitelná volná místa nádoby a nacpe do nich svíčky. Ke světelnému štěstí mi úplně stačí i prachobyčejné čajovky za pár korun, ale nezavrhuji ani klasické vysoké štíhlé svícnovky.

S jednou věcí je však třeba ve svíčkové domácnosti počítat. Pokud sledujete černou kroniku pravidelně jako já, víte, že svíčka v bytě je častý zdroj požáru. Kdo si hraje s ohněm... My jsme tedy zatím nevzpláli. Ale jednou to bylo o fous. Postavila jsem nevinnou čajovku příliš blízko rámu obrazu... už trošku doutnal, když jsem odvrátila hrozící katastrofu. Od té doby si dávám sakra pozor, ale vzdát se jich, to nedokážu.
Za pár korun je doma atmosféra k nezaplacení. Zkuste se hádat u svíček – to je vyloučené. Není divu, že se ze svíček stal v posledních letech i výborný byznys. Svíčky zařídí harmonii v každém prostoru, i v holobytě. Proč to tak je, o tom se dočtete skoro na konci časopisu.

Zvlášť v těchto těžkých časech je světlo velmi důležité, tak ať vám to krásně svítí doma i v duši!

Tento a další článek si můžete přečíst v novém časopise Vlasta (číslo 3), který je nyní na stáncích