Základní pudinkové těsto

Suroviny:

  • 180 g hladké mouky 
  • 3 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí 
  • 120 g cukru 
  • 100 g tuku na pečení 
  • 2 lžíce mléka
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které se hodí ke tvarování pomocí nástavce na masový strojek nebo do speciálního lisu na těsto, lze ho ale i rozválet a vykrajovat. Cukroví pečeme při teplotě 180 °C (při pečení trochu nabude).

Čtěte také

Naučte se základní těsta na vánoční cukroví

Čtěte také

Základní těsta na cukroví: Naučíme vás ořechové, kokosové, linecké i další

Čokoládové brambůrky

Suroviny:

  • 250 g ztuženého tuku
  • 250 g moučkového cukru 
  • 2 sáčky čokoládového pudinku bez vaření 
  • 2 lžíce kakaa
  • strouhaný kokos na obalení

Postup:

Do horkého rozpuštěného tuku vmícháme pudinkový prášek, cukr a kakao. Hmotu necháme vychladnout, pak z ní utvoříme hrudky a obalíme je v kokosu.

Čtěte také

Kokosové těsto patří k těm jednodušším

Čtěte také

Cukroví z kokosového těsta: Připravte si dvě základní varianty a z nich tvořte

Jahodové kytičky

Suroviny:

  • Pudinkové těsto (z jahodového pudinku) 
  • jahodová zavařenina na slepení 
  • karamel na potření (z 200 g cukru a 2 dl vody)
  • čokoládové zdobení

Postup:

Z rozváleného plátu těsta vykrájíme kytičky, které po upečení a vychladnutí slepíme po dvou zavařeninou. Cukr svaříme s vodou na světlý karamel, kterým kytičky rychle potřeme a posypeme čokoládou.

Čtěte také

Co všechno lze upéct z perníkového těsta?

Čtěte také

Cukroví z těsta na perníčky? Slepte ho povidly, přidejte ořechy či sušené ovoce