Začneme klasikou. Hydraulickým lisem. První video, kde pod kovovou plošinou dokazuje svou výdrž nějaký nebohý předmět denní potřeby, se na YouTube objevilo určitě před víc jak deseti lety. Nejdřív vás to zarazí, ale pak zůstanete fascinovaně koukat. V každém z nás je kousek malého dítěte, které strašně chce vědět, co se stane, když strčí do lisu meloun, basketbalový míč, termosku s vodou, mašinku Tomáše, balíček žvýkaček, voskovky nebo voňavé mýdlo. Fascinovaně se koukáte na něco, co by vám rodiče stoprocentně zakázali vyzkoušet, protože je to přece škoda, a chcete vidět další a další pokus. Podívejte se na to nejlepší v daném žánru – více než stovku věcí pod lisem, třeba ovoce, sliz, plastelínu či hlávku zelí (mimochodem, před vámi to vidělo 51 milionů lidí):

Zdroj: Youtube

Drtička – ach, to je stroj. Jenom vidíte, jak do sebe klouzají ty ostré kovové zuby, a radši si dáte ruce za záda, protože je jasné, že tohle by nedopadlo dobře. A teď si představte, že se v bezpečí u obrazovky počítače můžete koukat, jak tam někdo hází jeden náhodný předmět za druhým, a vy si jenom říkáte: To není možný, skleničky to nedá, rozbrusku ale určitě ne, jé, želé bonbóny, to bude sranda… A než se nadějete, koukáte půl hodiny na nejabsurdnější záběry, jaké jste kdy viděli, smějete se, valíte oči, královsky se bavíte a u toho relaxujete. Podívejte se sami, youtubový kanál Gojzer nabízí to nejlepší z drtičky. Zejména doporučujeme plastovou kostru, gigantickou želé žížalu nebo hromadu zapalovačů:

Zdroj: Youtube

A na závěr opravdový bizár mezi ničicími videi. Pamatujete si, jak jsme jako malí dávali na tramvajové koleje mince a čekali, co s nimi ten kolos udělá? Tak teď se můžete nerušeně a bez nebezpečí, že vám tramvaják dá za uši, koukat, jak pneumatika luxusního auta přejíždí tuby zubní pasty, vajíčka, bonbóny, mobily, vánoční dárky, pískací hračky… Skoro 200 milionů lidí přece ví, proč se na to kouká. Možná vás spíš zaujme, kdo to potom uklízí, ale chytne vás to stoprocentně. Tam, zpátky a zpomaleně:

Zdroj: Youtube