Nelekejte se, deset nových kousků najednou používat nemusíte. Klasická kadeřnická rada pro domácí použití říká, že tři je akorát. Mytí, péče, tvarování. K šamponu tedy vždy přidat kondicionér nebo masku a nějaký styling. Do poslední skupiny řadíme vše, co se nesmývá, tedy i pečující spreje a krémy.

Od konce

Těmi začneme, protože právě nesmývací péče je pro aktuální sezonu to pravé, třeba v krémové intenzivnější verzi. Navíc když koupíte jednu, nabízí použití mnoha způsoby. Ráno, než natáhnete čepici, navlhčete si ruce, rozetřete hrášek krému a vetřete ho do vlasů, lépe odolají věznění a nebudou poletovat, až budou zase na svobodě. Troška krému na vlhké vlasy po umytí zase přidá lesk, když necháte pramínky volně schnout, nebo usnadní tvarování fénem. A zkuste i noční masku, především na suché konečky, ráno si umyjte hlavu.

Kořínky

Když se mastí, ulevte jim dotekem speciálního šamponu pro návrat rovnováhy, osvědčily se přírodní složky. Počítejte s tím, že změna bude nastupovat postupně. Rychlejší efekt potěší, když použijete hydratační masku. Zavlaží vlasy do hloubky, takže nebudou signalizovat kořínkům, že potřebují ochranu před vysušováním v podobě přísunu mastných složek.

Nadýchanost

Bohatost účesu se opírá o zdravé vlasy. K domácímu barvení hledejte krabičky s pečujícími složkami. Kondici a sílu pramínků vylepší regenerační spreje, brzdí také padání vlasů. Někdy vlasy na dotek působí plně, ale stejně plihnou. Usazuje se na nich vodní kámen, se kterým zatočí octový kondicionér.

Někdy udělá velký efekt i malá změna

● Když pokožku hlavy namáhají velké rozdíly teplot venku a doma, ulevte jí při česání. Začínejte od konečků a pramínek vždy držte v ruce, aby netahal kořínky. U hlavy se vlasy tolik necuchají, tam stačí rozdělit je hřebenem se širokými zuby.

● Nadměrné mytí překvapivě často zhoršuje maštění. Posuňte ho o den a vlasy vytvarujte do účesu, kde to nebude tak nápadné. Než pevné stažení do culíku zkuste volnější drdol nízko nad krkem.

● V zimě používejte před fénováním, žehlením a natáčením ochranné spreje proti teplu, vlasy nebudou tolik elektrizovat.

● Vlny dodají vlasům na objemu. Vytvořte je těsně u hlavy kulmou nebo žehličkou a prohrábněte prsty.