Ve skutečném životě třeba praskáte bublinky na plastové fólii, vymalováváte políčka na čtverečkovaném papíře nebo si dlouze pročesáváte vlasy. Každého z nás uklidňuje něco jiného. Ale internet objevil, že stačí se na podobné věci jednom dívat a člověk přímo cítí, jak stres odplouvá. A ne, nevymysleli jsme si ani krájení mýdla, ani tlakovou myčku. Na tohle video se podívalo přes milion lidí, jen aby vidělo, jak čistič Sid pomocí silného proudy vody vyloupává ze špíny a mechu zídky a cestičky u starého domu:

Zdroj: Youtube

Taky vás něco jako malé nebo i dospělé hrozně lákalo, ale neudělali jste to, protože se to nemá? Asi mockrát, ale vzít hodně ostrý nůž a na tenké plátky krájet průhledné voňavé mýdlo, to jste si asi nikdy nesplnili. Čert ví, jak někdo přišel na to, že to natočí, protože se na to po celém světě lidi budou s potěšením dívat, ale udělal to. A je toho spousta – krájejí se mýdla ovocná, čokoládová, duhová i s flitry. A jestli pak dostanete chuť splnit si dětský sen, tak do toho:

Zdroj: Youtube

A když už jsme se ponořili do takové hloubky internetové tvorby, musíme se chtě nechtě zmínit o slizu. O barevné dětské hračce, jejíž relaxační účinky objevili obchodníci už dávno, a tak vrhli na trh inteligentní plastelínu, jestli si vzpomínáte. Jestli ji ale nechcete mít za nehty a podívat se, jak si s takovým trendem dokáže vyhrát zejména asijský trh, začněte třeba tady:

Zdroj: Youtube

Chtěli byste něco normálnějšího? Pak na vás tvůrci relaxačních videí mysleli hlavně s přírodou. Na YouTube najdete dlouhé hodiny dronových záběrů ze Skotska nebo Norska, podvodní korálové útesy, kolem kterých budete proplouvat, jako kdybyste tam skutečně byli, nebo třeba jen dlouhé záběry do podzimního lesa včetně zvukové stopy deště, která evokuje útulnost a ospalost. Třešinkou na dortu mezi takovými videi je pak záznam hořícího dřeva i s uklidňujícím praskáním. Když si ho pustíte na televizi, můžete předstírat, že máte doma krb:

Zdroj: Youtube