Určitě oceníte, že výsledek rozjasňující péče uvidíte okamžitě. Jestli se vám nechce měnit kosmetické zvyky od základů, prostě k nim něco přidejte. Třeba sérum, které z pleti zažene šedé stíny, což bude patrné, i když ho pak ještě překryjete denním krémem a make-upem. Séra pro zářivou pleť kombinují složky, které odrážejí světlo, což ještě násobí látky, vyhlazující povrch pleti. Představte si to třeba takhle – alobal na tabulce čokolády bude zářit, kdežto když ji sníte a obal zmuchláte do hrbolaté kuličky, už si ho nikdo ani nevšimne.

Tip: Efekt znásobíte kombinací rozjasňujícího séra a krému.

Zašedlost pokožky může také znamenat volání o pomoc. Venku zima, vítr, doma horký vzduch – voda z pleti mizí stejně rychle, jako když to v létě přeháníte s opalováním. Napraví to hydratační maska. Nebrblejte, vím, že tuhle součást pečování jako většina žen zanedbáváte, protože vám přijde složitá. Poradím vám, jak ji používat, aby si to nežádalo zdlouhavé přípravy. Než ráno skočíte do sprchy, vyčistěte si tvář pleťovou vodou a masku bohatě naneste na tvář. Nechte ji působit během mytí, teplý vlhký vzduch v koupelně báječně urychlí její vstřebávání. Zbytky opláchněte vlažnou vodou. Překvapí vás hladká, svěže vypadající pokožka. Denní krém můžete vynechat. Masku dopřejte tváři jednou za týden, třeba každé pondělí, ať začínáte týden rozzářená.

Tip: Masku naneste i na krk a dekolt.

Dotek světla

Jenom vy budete vědět, že zářivost vaší pleti nemá na svědomí příroda, ale vaše šikovná ruka a vychytaný pomocník. Třeba CC krém, který ukryje nezdravý nádech, pleť barevně sjednotí a rozjasní. A ještě ji vylepšenou udrží až do večera. Původně je krém bílý, ale při roztírání po tváři se otevřou mikročástice s barvou, které je tak akorát, že budete vypadat zdravě, jako byste si i o víkendu odskočila na hory.

Velmi přirozený zářivý vzhled dodáte tváři také pomocí pudrového make-upu. Je slisovaný do pevné hmoty, která se na tvář nanáší houbičkou. Vytvoří jemný závoj stále moderního „nahého líčení“ – vypadá to, že žádnou kamufláž nepoužíváte a nepotřebujete.

Od základu

K tomu, aby tvář znovu zářila, přispějete i důkladným odličováním. S nečistotami se totiž odstraní i šupinky odumřelé kůže, které vytvářejí na povrchu našedlý závoj. Výrazný efekt má čistidlo s detoxikačním účinkem. Rychlý a příjemný způsob pečování nabízí odličovací pěna Dry CleanSing Sampar. Liší se od jiných pěn tím, že se neoplachuje vodou. Jen se nanese na tvář a stáhne odličovacím tamponem. Zdá se vám drahá? Jenže pěny se z obsahu udělá tolik, že vám balení vydrží minimálně třikrát déle než jiná odličovadla.

Tři dobré rady

1. Barva rozjasňovače by měla splynout s barvou pleti, jinak bude až příliš poutat pozornost.

2. Hranice naneseného rozjasňovače rozetřete do ztracena aplikátorem nebo špičkou prstu, můžete ještě dokončit jemnou vrstvou pudru.

3. Méně je více, vyberte si jen jedno místo, které projasníte. Dotek na lícních kostech sluší každé tváři.