Móda je velmi osobní záležitost, kdy velkou roli hraje intuice a touha po jedinečnosti je hnacím motorem všech méně tradičních kreací. Přitom spousta klišé, která vás, méně odvážné, možná brzdí při hledání vlastního stylu, nevznikla na nějakém pevném základě, jde jen o vžité postoje a hlášky s prominutím „poprděných“ jedinců, kteří žijí v bludu, že ví všechno nejlíp.

A která že to vlastně jsou?

Leopardí vzor je vulgární

Prý ho nosí jenom prostitutky nebo nevkusné dámy z východu. Ano, pokud jde o laciný materiál, pravou kožešinu nebo se do zvířecích potisků zahalíte od hlavy až k patě, může to vypadat děsně. Ale decentní detail na kvalitním kabátku, kašmírový svetřík s výstřihem do V nebo hedvábný šátek si hrají s leopardím potiskem do noty, stejně tak i kožená kabelka nebo klobouk.

Podpatky jsou velmi sexy

Jsou, samozřejmě, ale musíte si vybrat kvalitní střevíčky úměrně ke svým celkovým proporcím a končetinám obzvlášť. A také na podpatcích umět chodit. Nic proti Sise Sklovské, ale v posledním vydání pořadu Můj muž to dokáže byla její velmi toporná chůze po schodech tak strašidelně trapná, že místo abych se bála o její život nebo se od srdce zasmála, raději jsem televizi vypnula. Není horšího pohledu než na ženu, která chce být vysoká a sošná a přitom s vypětím všech sil na jehlách klopýtá.

V push-upce je každá neodolatelná

Kulatý hrudník působí svůdně, o tom žádná… Ale stejně svůdně, často svůdněji působí prsa v podprsence, která vám nevytvoří v dekoltu balóny. Když už sáhnete po push-upce, vychytejte velikost, záměrně přepůlená prsa nebo žlábek těsně pod bradou, to nevypadá vůbec vábně. Ani tukové polštářky, které tahle podprsenka především silnějším nebo starším ženám vytvoří pod rameny.

V kostce budete za klauna nebo dřevorubce

Nebohé kostky, kolik jen musí snést předsudků. Přitom jde o vzor, který nikdy nevyjde z módy. Musí se s ním umět zacházet, v souvislosti s tím, čím kostku doplníte, můžete být za punkerku, anglickou lady – nebo za řezníka, klauna a výše zmíněného dřevorubce. Ale vzdát se kostky kvůli klišé by byla věčná škoda.

Bílá není pro baculky

Neexistuje barva, která by byla vyhrazena pouze pro štíhlé, pro vysoké, pro blondýny nebo tmavovlásky. Vždycky je otázka stylu, materiálu a střihu. Jasně, pokud jste prostorově výraznější, asi vás ani nenapadne navléknout se do strečových bílých minišatů nebo legín. Ale taková bílá prodloužená vesta, elegantní dobře střižená košile nebo projmuté sáčko vám může slušet stejně jako dlouhonohé modelce.

Zdroj: www.vlasta.cz Fredishblog

Související články