Obecné poučky tvrdí, že k orgasmu dochází v důsledku svalových kontrakcí v těle v kombinaci se zvýšením krevního tlaku. Často k němu však vede dlouhá a trnitá cesta, v mnohých případech s nejasným koncem. Abychom vás ušetřili frustrace (jelikož vám vaše kamarádky možná u vína vypráví, jak vrcholí během chvilky a klidně i několikrát za sebou, přičemž vám to trvá s vypětím všech sil desítky minut), přinášíme přehled největších mýtů a obecných faktů o ženském orgasmu, které vás, doufejme, uklidní a dodají vám při erotických hrátkách s partnerem sebevědomí.

Mýtus 1: Ženy mohou dosáhnout orgasmu pouze pohlavním stykem.

Skutečnost: Jen jedna ze tří žen získává pravidelně orgasmus během pohlavního styku. Ostatní si musejí pomoct vzrušováním klitorisu či jiných částí těla.

Mýtus 2: Neschopnost dosáhnout orgasmu znamená, že se ženou nebo jejím partnerem není něco v pořádku.

Skutečnost: Pokud ženy dříve vrcholily a nyní se to nedaří, na vině mohou být zdravotní problémy, psychické rozpoložení, anebo může jít i o důsledek užívání některých léků. Jestliže žena nedosáhla orgasmu nikdy, nemusí si jednoduše uvědomovat své intimní potřeby.

Mýtus 3: Dědičnost a geny mají přímý dopad na ženský orgasmus.

Skutečnost: Tak tohle tvrzení také není tak úplně pravda. Frekvence orgasmu sice má mírnou dědičnou složku, nicméně to, jakým způsobem ho dosáhneme, a následnou intenzitu prožitku si každá řídíme sama.

Zajímává fakta o ženském orgasmu:

1. Ženám trvá vyvrcholení během předehry v průměru 10 až 20 minut

Není nic horšího, než když vás partner nedočkavě častuje otázkami: Už budeš? Proto mu raději předem sdělte tuto skutečnost, aby věděl, že opravdu nestačí párkrát poklikat na myšku. Abyste vzdychala rozkoší a on se mohl cítit jako king, musí se trochu posnažit. Pobídněte ho, ať se pustí do práce a klidně ho trochu naveďte.

2. Lesbické ženy mají orgasmus o 13,1 % častěji než heterosexuální ženy

Překvapivé? Vlastně ani ne. Vždyť kdo jiný zná ženu lépe než právě žena?

3. Při prvním sexu s novým partnerem vyvrcholí pouze 11 % žen

Ženský orgasmus vyžaduje čas a trpělivost, tedy dvě věci, které se rozhodně nepojí s prvním intimním setkáním, kdy se s protějškem teprve oťukáváte. Na druhou stranu je to výborný argument pro další pokus.

4. 67 % žen uvádí, že k pravidelnému vyvrcholení dochází až po šesti měsících vztahu

No vida! To by bylo, aby za půl roku váš partner nepřišel na to, co a jak se vám líbí. Trénink zkrátka dělá mistra. A to i v posteli.

5. 67 % žen tvrdí, že "to" alespoň jednou předstíraly: PROČ?

* 78 % uvedlo, že se vyhýbá negativním důsledkům, jako je zklamání nebo naštvání svého partnera

* 61 % říká, že chtějí mít sex rychleji z krku

* 47 % uvedlo, že chtějí potěšit partnera

* 25 % uvedlo, že jejich partner byl nezkušený a nevěděl, co a jak

6. Uspokojení žen mělo v minulosti přednost před povinnostmi v domácnosti

Svědčí o tom fakt, že první elektrické vibrátory, které připomínaly tak trochu ruční mixér, se na trh dostaly už počátkem 20. století. To je zhruba deset let před vysavači a elektrickými žehličkami.

7. Prožitek orgasmu je stejný jak pro muže, tak pro ženy

Penis a klitoris jsou homologní orgány vyvíjející se v embryu ze stejné tkáně. Ať už tedy máte cokoli, je to spojeno s míchou a mozkem přes pár nervů - stejné nervy, stejné pocity.

8. Nejlepší pozice pro vyvolání ženského orgasmu existuje

Má váš chlap rád pozici zezadu takzvaně "na pejska"? Pak si můžete gratulovat. Věda je na vaší straně! Tato poloha totiž údajně stimuluje klitoris a vagínu nejvíce.

9. Orgasmus je elixírem mládí

Chcete vypadat mladší, svěžejší a plní života? Pak sexujte ostošest! Podle výsledků průzkumu britského lékaře Davida Weekse právě intimní slast způsobuje, že lidé vypadají mladší. Na prvním místě je ale stále pravidelný pohyb a cvičení. Pro jistotu tedy nezapomínejte ani na sport.

10. Během vyvrcholení máte pro strach uděláno

Zajímavostí je, že během orgasmu se údajně vypínají části mozku, které zpracovávají strach. Proto kdyby na vás někdo během vaší slastné chvilky bafnul zpoza rohu, nejspíš to ani nezaznamenáte.

10. Marilyn Monroe nikdy nevyvrcholila

Je to tak. Největší americký sexsymbol byl anorgazmický. Vyvrcholení se jí nepodařilo dosáhnout ani s J. F. Kennedym, Frankem Sinatrou nebo Joem DiMaggio.

11. Nejlepší den na sex není středa

Chcete si sex opravdu užít? Zkuste na to vletět 14. den ženského cyklu, kdy dochází k ovulaci a ženský klitoris se zvětšuje až o 20 %. Takto zbytnělý klitoris je citlivější a vzrušivější.

12. Orgasmus je nejlepší lék na bolest hlavy

Dneska ne, miláčku, bolí mě hlava...Na tuhle větu kolují desítky vtipů a nejedna z nás ji v minulosti skutečně použila. Věděli jste však, že právě orgasmus vás migrény zbaví spolehlivěji než kdejaká tabletka? Podle nedávné studie vyvrcholení od bolesti hlavy odpomohlo až 60 % lidí.

13. Orgasmus pomáhá proti menstruačním křečím

Stahování, ke kterému dochází v ženské děloze při orgasmu, nejen zbavuje menstruačních křečí, ale také pomáhá vypláchnout přebytečnou krev a další nečistoty, které souvisejí s "měsíčky". Pokud vám tedy nevadí se u sexu trochu zašpinit, jen do toho. Kvůli menstruaci si partnera od těla rozhodně držet nemusíte.

14. Obyčejná chůze prozradí, zda si žena sex užívá až do konce

Partička belgických vědců dala hlavy dohromady a pustila se do vskutku hodnotné studie. Na základě analýzy ženské chůze následně zjistila, že z délky kroku a rotace pánve a obratlů lze odvodit, zda si žena pravidelně užívá orgasmu.

15. Orgasmus není zázračná dieta

Vyvrcholením spálíte jen dvě až tři kalorie. Samotným aktem, který k němu vede, pak asi padesát kalorií. Asi sami uznáte, že ani ten nejdivočejší sex není omluvou pro zrušení členství ve fitku.

Zdroj: vlasta.cz thrillist.com everydayhealth.com timesofindia.indiatimes.com

Související články