Člověk o kadeřnických metodách moc nepřemýšlí. Léta chodí někam, kde ho posadí, umyjí mu vlasy, chvíli cvakají nůžkami, a hurá zpátky do života, buď s mírnou depresí, nebo s radostí, jaké jsme fešandy. Nůžky jsou ale už očividně nuda. Možná bychom se měli připravit na chvíli, kdy na nás kadeřník vytáhne motorovou pilu nebo samurajský meč. Ne, to není scéna z hororu, to jsou trendové nástroje moderních barberů a kadeřníků. V následující reportáži youtubového kanálu Binge Central, kterou zhlédlo skoro tři a půl milionu šokovaných diváků, uvidíte v akci nejen zmíněnou pilu, ale i sekeru, patnáctery nůžky naráz nebo oheň. Je to tak, oheň se k úpravě účesu používal tradičně v Turecku a nyní si razí cestu i do světa:

Zdroj: Youtube

Divoký styling

A od stříhání k nadstavbě, tedy stylingu. Každý má své osvědčené účesy a něco nového zkoušíme maximálně na ples nebo svatbu. Co kdybyste si příště místo oblíbeného drdolu zkusila na hlavě udělat třeba palmu nebo fotbalový míč? No dobře, tak asi ne, ale podívat se na to stojí za to. To nejlepší ze stylistických křesel přináší kanál 7-day Makeup a špičku najdete ve videu, které už vidělo přes sedm milionů lidí. Pravděpodobně se nemohou vynadívat, co všechno se dá udělat z něčeho tak jemného, jako jsou vlasy, pomocí kulmy, laku, sponek a tupírování. Třeba obrovské srdce vznášející se nad hlavou, plisovaná koruna, lokny lehké jako dech nebo mašle, tiára jako pro carevnu, nebo dokonce paví pero. Kdyby se stylisté trochu snažili, možná by vynalezli i vlasový respirátor:

Zdroj: Youtube

Co se barvy týče, pravděpodobně jste za život nějaké experimenty spáchala. Některá se vyřádila v punkové pubertě, jiná si to nechala na střední věk a podstoupila drastickou změnu z brunety v blondýnu nebo rudovlásku. S kouzly, která dokáží moderní koloristé, to ale nemělo mnoho společného. Pojďte se pokochat tím, co dokáže pečlivá technika a špičková chemie v rukou zkušeného profesionála. Podobných videí najdete na YouTube stovky, stejně jako kompilací z případů, kdy se to moc nepovedlo. Protože koneckonců cizí neštěstí potěší, že. Začít můžete třeba tady, kde už čtrnáct milionů lidí před vámi vidělo nejlepší vlasové proměny roku 2020:

Zdroj: Youtube