Světoví šipkaři jsou bodří chlapíci. Mají za sebou většinou drsný život, rukodělnou pracovní kariéru a nejsou nejmladší. Mají už ale své nástupce, kteří mají od pubertálních let pověšený terč v pokoji, šipky hází místo školních úkolů a mají své celebrity, které prošlapali šipkám cestu na výsluní sportu. Světovým ikonám je okolo padesáti let, jejich nástupcům, kteří teď září, je okolo třiceti let. Když třeba dnes ve vyhledavači napíšete „šipky Rob Cross“, na prvním místě se vám hned objeví Wikipedie se záznamy o tomto a mnoha, mnoha dalších hráčích…

Mezi profi hráči šipek najdeme spoustu zajímavých zaměstnání, které před svou kariérou šipkařů vykonávali. Právě například Rob Cross je ten, který než se stal profesionálním sportovcem, pracoval jako elektrikář. Odtud také pochází jeho přezdívka „Voltage“. Například James Wade – nejmladší hráč na světě, který vyhrál major PDC turnaj World Matchplay, se dříve živil jako mechanik. Najdeme i takový případ jako je celebrita Michael Smith, který studoval vysokou školu a místo poslední zkoušky se rozhodl, že pojede na šipkový turnaj. Další ikonou, která začala hrát šipky „z nouze“ anebo pro zábavu byl Nizozemec Michael van Gerwen. Od mládí hrál fotbal, ale časem zjistil, že není moc dobrý hráč a neměl rád sport venku, tak začal s kamarády házet šipky a v pouhých patnácti letech už vyhrál řadu juniorských turnajů.

Téměř žádný ze slavných hráčů, kteří jsou už v šipkařském důchodu a užívají si své desítky milionů na kontech, jež vydělali za své veleúspěšné kariéry, nebyl profi šipkařem. Zmiňme třeba Phila Taylora, který ani nedokončil střední školu a pracoval jako dělník. Až ve čtyřiceti letech se stal světově známým Dennis Priestley, který do té doby obchodoval s černým uhlím. Ve čtrnácti letech odešel ze školy také Eric Bristow, pracoval jako zedník a v osmdesátých letech zazářil jako šipkař.

Z těchto údajů a příběhů o slavných hráčích plyne jedna věc a to ta, že není nutné házet a hrát šipky od školních let. Dobrým, ne-li prvotřídním hráčem se můžete stát i v dospělém věku. Šipky jsou sport, který nevyžaduje speciální prostor, žádné zvláštní finančně náročné potřeby, čas na trénink a na hru si můžete určit podle svých preferencí. A navíc: Je to více zábava než dril a i proto se šipky staly celosvětově oblíbeným sportem.