Čelo: znak přemýšlivosti

Vodorovné čáry na čele se tvoří až ve vyšším věku. Nakrčení velké plochy už vyžaduje trochu námahy, není úplně časté a bezděčné, takže se dá ohlídat. Když se při přemýšlení přistihnete, čelo uvolněte a poklepávejte si na něj ukazováčkem.

Mezi obočím: nemračte se

Minipartie se při zapojení mimických svalů obvykle dělí na stále stejném místě do dvou svislých čar. V bodě zlomu se časem přestane vyhlazovat. Vyplatí se intenzivní dotek krémového korektoru vrásek.

Rty a okolí: stále v pohybu

Mluvení, usmívání, líbání… Vrásky následují, především nosoretní, dále nad horním rtem a od koutků dolů. Pro tyto partie se hodí péče očních krémů. Také zapojte noční krémování, protože v noci má spodní část obličeje konečně klid a může regenerovat.

Oční okolí: snadný cíl

Křehká pokožka namáhaná mimikou obličejových svalů se krčí především u koutků do tvaru, které se říká vraní stopa. Ulevte jí alespoň před mhouřením na ostrém světle a noste sluneční brýle. Posilu znamená oční krém, který budete do pleti jemně vklepávat špičkou prstu. Nevytahovat!

Tváře: síť a varhánky

Prokletí suché pleti, které se ovšem po padesátce objeví také na pokožce normální. Jenom mastná tvář bývá ušetřena. I jí však prospěje dvojnásobný pečující dotek. První krok tvoří pleťové sérum, které má intenzivní složení. Potřebuje následovníka, denní krém, který aktivní látky v pleti zafixuje, znásobí a přidá ochranu pokožky.

Krk a dekolt: taky jsou vaše

Spousta žen má zrcadlo, ve kterém vidí jenom ovál tváře a stopy času pod ním nevnímají. Ale pokud milujete čtení v posteli a moc nefandíte opalovacím krémům, pokožka začne po padesátce povolovat a projeví se efekt, kterému se nepěkně říká želví krk. V dekoltu se vytvoří vrásky svislé. Tady je dobrá rada všeobecně známá – péči o tvář zastavte až u horního obrysu podprsenky. Kompletní péči, tedy nejen krémování, ale také pravidelné čištění a používání pleťových masek.

ZDROJ: časopis Vlasta, https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-wrinkles

Související články