1. Rozdělte police do kategorií

Udržení pořádku v šatní skříni už nemusí být sci-fi. Stačí když jednotlivé police rozdělíte na kategorie, například na trička, svetry nebo kalhoty, a tyto kategorie následně pomocí různých přepážek a organizérů vyselektujete do jednotlivých segmentů. Zvlášť tak budou tílka a trička s krátkým a dlouhým rukávem, kalhoty pak můžeme rozdělit na tepláky, džíny a společenské kalhoty.

TIP pro vás: Do úrovně očí uložte oblečení, které používáte nejčastěji. Tímto způsobem pokračujte i v dalších policích směrem dolů, tedy od nejpoužívanějších věcí až po ty méně potřebné.

TIP pro vás: Do úrovně očí uložte oblečení, které používáte nejčastěji. Tímto způsobem pokračujte i v dalších policích směrem dolů, tedy od nejpoužívanějších věcí až po ty méně potřebné.

2. Třiďte věci na ramínkách

Dejte věcem na ramínkách systém a řád tím, že své svršky rozvěsíte postupně od triček bez rukávů, s krátkým rukávem a s dlouhým rukávem až po svetry, mikiny, bundy a kabáty. V rámci každé kategorie pak každý segment rozvěste podle barev. Vypadá to nejúhledněji. Rovnat však můžete i podle druhu oblečení nebo třeba podle toho, k jaké příležitosti jsou svršky určené.

TIP pro vás:

TIP pro vás: Na oblečení z jemnějších materiálů, které vyžaduje šetrnější péči a snadno se mačká, použijte širší ramínka, ideálně sametová proti klouzání látky. Klasická drátěná ramínka by mohla jemnou látku poškodit. Na opasky, kabelky, šátky nebo klobouky pak využijte speciálně tvarovaná ramínka.

3. Do šuplíku skládejte vertikálně

Pokud si pokaždé, kdy v šuplíku něco hledáte, nechcete rozhodit celou kupičku, ukládejte do něj jednotlivé kousky vertikálně. Snáz se tak udrží pořádek a vy budete mít o oblečení větší přehled. Výbornými pomocníky v organizaci šatníku jsou také nejrůznější pojízdné regály a zásuvky. Na policích pak pro uspořádání a kategorizaci skvěle poslouží jednoduché a praktické oddělovače.

4. Zorganizujte spodní prádlo

Spodní prádlo se neskládá úplně snadno, rozhrabané kupičky a zmatek se tak dostavují téměř okamžitě.Nejlepším řešením pro udržení pořádku je proto uložení prádla do jednotlivých organizérů, boxů či speciálních polic, v nichž si kousky rozdělíte do kategorií dle svého uvážení - například spodky na běžné nošení a luxusnější kousky pro zvláštní příležitost.

5. Uložte dětské oblečení do boxů

Chcete-li svým dětem zjednodušit oblékání a sobě ulehčit práci, naskládejte jim svršky vertikálně do jednotlivých úložných boxů. Následně na každý box nalepte obrázek oděvu, který se uvnitř nachází (kalhoty, trička, mikiny...). Děti si tak snadno samy najdou, co potřebují, a budou dřív samostatné.

Zdroj: bonami.cz moda.cz