Oživte styl atraktivními doplňky

Volte ležérně-sportovní oblečení ve světlejších tónech s moderními prvky, jako jsou barevné tenisky, džínové bundy a messengery přes rameno. Omladí vás i hezký baret nebo klobouček, atraktivní sluneční brýle či městský batoh s nějakou zajímavou aplikací. Pokud sázíte na klasiku, klidně zůstaňte v zajetých kolejích a sem tam oživte outfit nějakým zajímavým doplňkem.

Černé se nezbavujte, jen jí občas zkombinujte s jinou barvou

Černá barva sice opticky zeštíhluje, ale působí příliš tvrdě, zkuste ji nahradit tmavě modrou, popelavě šedou nebo světlounce béžovou. Nosí se khaki nebo lahvově zelená, tedy zemité barvy, které nejsou nikterak křiklavé, ale třeba právě v kombinaci s černou vytvoří velmi zajímavé duo.

Rozbijte celistvou plochu

Nebojte se drobných potisků, které linie opticky korigují, působí svěže a přitom nepřidávají zbytečná kila. Nebo sáhněte po takové aplikaci, která zvýrazní vaše přednosti v jednom místě a tím odpoutá pozornost od problematických partií. Příklad. Máte silnější stehna? Pak zaujměte vázačkou ve výstřihu haleny, přes kterou si obléknete delší vestu ke kolenům nebo přízový kardigan. Upoutáte tak na horní partie a spodní nenápadně zakryjete.

Spodní prádlo dokáže divy

Noste skvěle padnoucí spodní prádlo a volte přes ně splývavé kvalitní látky. Spodní prádlo je vaše druhá kůže a musí vám perfektně sedět. Přestože není na první dobrou vidět, může váš outfit zabít neb naopak nechat vyniknout. Ideální je takové prádlo, které není pod oblečením vidět, bezešvé kalhotky a podprsenky s jemnou výztuží to jistí.

Nehrajte si na diblíka

Zapomeňte na přehršel volánků, mašliček a podobných nesmyslů. Jednolitost působí velmi čistě i u mladší generace a ženám ve středním i vyšším věku minimalismus zkrátka sluší. Možná právě proto, že na první pohled dává signál, že si s módou rozumíte. Sázejte na outfity tón v tónu a vrstvení materiálů, které se zkrátka osvědčilo. Poutejte nenásilně pozornost na svoje přednosti a na nedostatky se klidně vykašlete!

Zdroj: www.vlasta.cz

Související články