Švestkový crumble: Snadný dezert kombinuje teplé ovoce a drobenku

Monika Franková | 16. 9. 2021

Crumble je původně anglický dezert, které je ale oblíbený po celém světě. Je snadné ho udělat a také snadné sníst. Nemusíte ho ani krájet, stačí ho dát doprostřed stolu a rozdat lžíce. Jak na nejlepší švestkový crumble? 

DOBA PŘÍPRAVY:

50 minut

SUROVINY NA MENŠÍ FORMU:

300 g švestek

1 hrst ostružin (nemusí být)

40 g špaldové mouky

40 g směsi mandlí, pekanů a kešu

30 g ovesných vloček

60 g tmavého třtinového cukru

35 g másla

1 lžíce kukuřičného škrobu

Prvorepublikový jablkovec: Upečte si originální žemlovku s ovocem a vínem
Recepty

Prvorepublikový jablkovec: Upečte si originální žemlovku s ovocem a vínem

Postup: švestkový crumble

1. Troubu předehřejte na 190 °C, zapékací nádobu vymažte máslem.

2. V míse smíchejte mouku, nahrubo nasekané ořechy, polovinu cukru, ovesné vločky, máslo a prsty vytvořte drobenku.

3. Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtky a společně s ostružinami promíchejte se zbylým cukrem a kukuřičným škrobem.

4. Ovoce nasypte do zapékací formy, posypte připravenou drobenkou a pečte 30 minut. Ihned podávejte.

Cuketové placičky: Vyzkoušejte snadný a originální recept s exotickým kořením
Recepty

Cuketové placičky: Vyzkoušejte snadný a originální recept s exotickým kořením

Tagy cukr dezert Drobenka kukuřičný škrob máslo mouka ořechy Ovesné vločky ovoce