DOBA PŘÍPRAVY:
50 minut
SUROVINY NA MENŠÍ FORMU:
300 g švestek
1 hrst ostružin (nemusí být)
40 g špaldové mouky
40 g směsi mandlí, pekanů a kešu
30 g ovesných vloček
60 g tmavého třtinového cukru
35 g másla
1 lžíce kukuřičného škrobu
Postup: švestkový crumble
1. Troubu předehřejte na 190 °C, zapékací nádobu vymažte máslem.
2. V míse smíchejte mouku, nahrubo nasekané ořechy, polovinu cukru, ovesné vločky, máslo a prsty vytvořte drobenku.
3. Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtky a společně s ostružinami promíchejte se zbylým cukrem a kukuřičným škrobem.
4. Ovoce nasypte do zapékací formy, posypte připravenou drobenkou a pečte 30 minut. Ihned podávejte.