K její nestárnoucí image hustá mahagonová hříva neodmyslitelně patří. A je fakt, že kromě nenásilného přechodu z černé barvy na mahagonovou na svých vlasech nezměnila za léta působení v televizi nic. Jak sama přiznává, barví se jen kvůli zakrytí viditelných šedin. Saskia Burešová a její účes pamatují ČSSR, ČSFR i ČR.

Stejný účes i názory

Saskia je proslulá kultivovaným projevem, koneckonců jako hlasatelka posbírala pět diváckých cen TýTý. Posledních pár desetiletí moderuje divácky úspěšné Kalendárium, které Česká televize vysílá od roku 1993. A sázka na stále stejnou vizuální podobu pořadu i jeho hlavní tváře je evidentně skvělou volbou. Saskia totiž nestárne a Kalendárium také ne! „Mám stejný účes a možná i stejné názory. Ale ono je to někdy pro tuto dobu prospěšné,“ nechala se slyšet. Vrásky umně maskuje brýlemi s tónovanými skly, cvičí lehké cviky proti bolesti zad a snaží se jíst zdravě. Jak vidno – funguje to.

Dokonalá foukaná podle Saskie

Mohlo by se zdát, že se Saskia s tímhle účesem už narodila. Ale ona se brání, kariéru začínala jako krátkovlasá brunetka. Kolega Eduard Hrubeš jí poradil, ať si vlasy nechá narůst, takže chvíli oslňovala hustou černou hřívou. Zesvětlení a zkrácení zvolila ve zralejším věku, přišlo jí to vhodnější k serióznímu stylu pořadu Kalendárium. Tajemstvím účesu je postupné sestříhání a foukaná. A také pevné a silné vlasy, které si moderátorka umí upravit sama, i když to dá rukám pořádně zabrat. Divačky ji léta podezíraly, že nosí paruku.

Rada profesionálního kadeřníka

Chcete-li docílit podobné fazóny, jako má Saskia, nechte vlasy přirozeně proschnout, tvarují se totiž až těsně před uschnutím. Vysoušejte je od hlavy směrem ke konečkům při nadzvedávání prsty. Potom hustou hřívu rozdělte do kříže na čtyři části. Začněte vzadu dole. Natočte pramínek na velký kulatý kartáč konečky směrem k hlavě. Vyfénujte. A teď přichází profi trik. Pramen uvolněte a natočte v protisměru, ještě dosušte a ideálně na konci na chvíli přepněte na studený vzduch. Vlasy na temeni od hlavy natupírujte a uhlaďte dozadu. Pořádně nalakujte a špičky pramínků vytočte prsty nahoru, dokud jsou vlhké lakem. A je hotovo.