Chápu, že mnohým z vás jde především o výsledek. Pak si pořiďte drsnou rukavici. Skočte do sprchy, namydlete se normálně gelem, následně natáhněte rukavici a promasírujte si tou pěnou cestičku po celém těle. Doporučuje se jednou za dva týdny, ale na začátku se klidně obrušujte každý týden. Jestli se vám nechce ani přemýšlet o dnech, jemně se dá pečovat o kůži speciálním sprchovým gelem, který obsahuje jen špetku brusných částeček, takže se hodí pro každodenní používání. Pozor, v hlavní roli zkrášlování je hrubost brusných komponentů, nikoli dokazování vlastní síly. Rukavice i peelingy nechte po kůži jenom lehce klouzat, nedrhněte ji jako zašlou podlahu.

Dva v jednom

Kromě toho, že peeling obrousí suchou kůži, odstraní tím také bariéru, která snižuje účinek kosmetických pečovadel. Takže jestli patříte mezi „sušenky“, které mají týdenní spotřebu tělových mlék za týden jako zbytek čtyřčlenné rodiny za měsíc, hurá na věc. Posilte účinek i tím, že budete přemýšlet už při nakupování a dáte přednost péčím, které jsou vylepšené přidanými blahodárnými složkami. O pokožku se začnou starat souběžně s obrušováním, takže už není potřeba používat tělové mléko nebo ho stačí mnohem méně než dosud. Báječné jsou oleje a minerální soli. Jestli jste spíše na sladké, tak i cukrové peelingy při pravidelném používání zmírňují problémy suchých šupinek.

Sláva vůním

Až peelingům propadnete, určitě si pořiďte nějaký luxusnější voňavý. Protože vám při používání zvedne náladu, budete se usmívat, takže si každý všimne nejen omlazené pokožky, ale také obličeje. Vlastně je to taková péče dva v jednom. Vyhraďte si na ni dostatek času a při masírování zhluboka dýchejte. Sázkou na jistotu je uklidňující levandule či oživující citrusy. Za mne osobně je naprostý hit životabudič káva! Pokud vlastníte vanu, korunujte peelingem večerní koupel, pokožku uvolněnou teplem obroušení promění v samet.

Jak posílit účinek?

Jak posílit účinek?

  • Když budete při peelingu postupovat od kotníků cestou vzhůru, masáž povzbudí také fungování lymfatického systému. Není třeba moc tlačit! Lymfa se rozproudí a odplaví škodliviny, takže k hladkému povrchu pokožky se přidá také barevnější vyrovnanost, což je vidět třeba v dekoltu a na pažích.
  • Věrnost není nutná. Klidně peelingy kombinujte podle nálady. Pomocí vůně si zvedněte i náladu.
  • Místa s hrubší pokožkou, třeba lokty a kolena, promasírujte dvakrát. Peeling rukou klidně vyzkoušejte i nasucho, ošetřete i plochu nehtů a jejich okolí, nehtová kůžička zjemní a nebude se tolik vysušovat a praskat.