Dnešní doba je vůči ženám nemilosrdná. Nároky na dokonalý vzhled a pleť bez jediné vrásky jsou čím dál urputnější. Sama Tereza však na tlak okolí nedbá a přibývající léta si užívá. "Stárnutí je jedna z mála spravedlností, která se týká všech. Proto se z něho nehroutím a užívám si každý nový rok. Čas není nepřítel," tvrdí. Dokonce se dnes dle svých slov cítí lépe než ve dvaceti.

Jen ta péče o sebe sama prý leze více do peněz. "Je dražší a zabere více času. Už dlouho mi nestačí jeden krémíček. Je však potřeba to akceptovat a přijmout tak, jak to je. Zkrátka se srovnat s tím, že naše tělo už nevypadá stejně jako dřív, že ta řeka prostě teče," nabádá ostatní ženy ke shovívavosti k sobě samým oblíbená moderátorka s tím, že s lehkostí a humorem je třeba vnímat i fyzicky a hormonálně náročné období menopauzy, které dřív nebo pozdějipotká každou z nás.

Velkou roli v Terezině mladistvém vzhledu ovšem hraje také správná genetická výbava, kterou zdědila po své mamince Carmen Mayerové. "Jsem si moc dobře vědoma, že je ke mně genetika laskavá. Proto velmi chápu, když ji někdo nemá, a tudíž musí sáhnout k jiným prostředkům," říká Tereza, která si ke kráse dopomáhá pouze kvalitní kosmetikou, spánkem, vodou a pozitivní náladou. Mezi ženy, které by sahaly po brutálních zkrášlovacích zákrocích, nepatří.

Zdroj: vlasta.cz