Ona je: Vlídná kuchařka

Vy jste: Čistá duše

Tahle kamarádka je pravý poklad. Když je vám nejhůř, víte, že jí můžete zavolat v pět ráno stejně jako o půlnoci a ona řekne: „Přijeď!“ Jestliže se hned teď potřebujete odstěhovat od manžela, lehne si s mužem k dětem do pokojíčku a vy máte kde bydlet. Pokud potřebujete zakopat mrtvolu, vezme krumpáč a lopatu a na nic se neptá. Když jste si dokázala získat srdce někoho takového, potom i to vaše je na pravém místě. V životě nemusíte mít strach z osamění, nepochopení a prázdnoty.

Kde ji potkáte: Nejčastěji na střední škole nebo na koleji. A je dost dobře možné, že jste tehdy nejlepšími přítelkyněmi rozhodně nebyly. Také by to mohla být manželka kamaráda vašeho manžela. Jestliže ji nepotkáte do svých pětadvaceti, budete ji hledat jen těžko.

K čemu vám bude: Naprosto ke všemu. Jen ji nepředělávejte k obrazu svému. To byste si ten diamant pěkně poškrábala.

Ona je: Sebevědomá svůdnice

Vy jste: Plachá laňka

Tahle slečna měla vždycky větší odvahu než vy. Všechno, co vás napadlo v nejodvážnějších snech, ona už včera udělala. Však vás také nejednou dostala do průšvihu, ze kterého jste se musela vysekat sama. Ona to byla, kdo pozval na lyžáku tajně kluky k vám do pokoje na mejdan, ale vás pak učitel přistihl, když jste je vy zase pouštěla ven. Máte-li takovou kamarádku, potom jste buď stejně živelná jako ona, nebo se schováváte v jejím stínu a doufáte, že z něj jednou vystoupíte.

Kde ji potkáte: Všude tam, kde se něco děje. V zaměstnání nejčastěji na podnikových večírcích nebo víkendových akcích. Je to ta, se kterou se chtějí kamarádit všichni muži a které se bojí všechny ženy. Ale vy víte, že je fajn.

K čemu vám bude: Jestliže jste trochu nesmělá, pomůže vám překonat ostych při seznamování. Vidí svět bezstarostnějšíma a veselejšíma očima než vy a může se jí povést ukázat vám ho také takový.

Ona je: Sportovní náčelnice

Vy jste: Praktická žena

Tahle činorodá dívka s organizačním talentem dokáže dirigovat i desetičlennou rodinu. Vždycky si ví rady, na všechno má návod, ničeho se nebojí. Pokud jste si ji vybrala, pak zřejmě máte hodně dětí, které občas potřebujete někam odložit. Dobře víte, že lepší ruce široko daleko nejsou. Nicméně víte i to, že váš vztah nemůže být nikdy rovnocenný. Pokud jste to ještě neodhalila, rychle na to přijdete. Vedoucí tábora je vždycky jenom jedna.

Kde ji potkáte: Nejspíš na táboře nebo jiném kolektivním podniku, který buď vede, nebo se vést chystá. Také to může být maminka kamarádů vašich dětí, se kterou jste se seznámila na mikulášské besídce. Nejspíš ji celou organizovala.

K čemu vám bude: V její přítomnosti nemusíte o ničem přemýšlet, o ničem rozhodovat a o nic se starat. Vypněte mozek a relaxujte. A vykonávejte určené povely stejně jako všichni ostatní v okolí.

Ona je: Ochránkyně přírody

Vy jste: Statečné srdce

Téhle ženě není nic lhostejné. O osudy opuštěných dětí se zajímá stejně vášnivě jako o velryby vyvržené mořem na břeh. Všechny ve svém okolí dokáže nadchnout pro dobrou věc, zakládá občanská sdružení a různá nezávislá hnutí. Jestliže byla ochotná pomoci vám v nějaké situaci a vy jste byla svolná jejím názorům naslouchat, budete zřejmě velmi podobné typy. Ale ona na to přišla dřív.

Kde ji potkáte: Zničehonic jste zřejmě zjistila, že v okolí vašeho domu chce někdo pro vaše dobro postavit jadernou elektrárnu nebo továrnu na výrobu hliníku. Všem to připadalo samozřejmé, jen jí ne. A dokázala vám vrátit víru ve zdravý rozum a lidskou pospolitost.

K čemu vám bude: Její odvaha a smysl pro přirozený běh věcí jsou osvěžením. Také vás utvrdí v přesvědčení, že na světě jsou i normální lidé, kteří se dokážou zajímat i o něco jiného než jen sami o sebe.

Ona je: Tesklivá kráska

Vy jste: Skvělá pomocnice

Tahle slečna je jeden velký problém. Jeden den se jí zaběhne pes, druhý den manžel, třetí den dítě. Ať dělá co dělá, problémy se na ni jen lepí. Ještě ke všemu má tu smůlu, že vypadá tak přitažlivě, takže nikoho v životě nenapadne, že by mohla také potřebovat pomoc. Naštěstí to napadlo vás a v tu chvíli jste se našly. Vzhledem k tomu, že máte velkou sílu pomáhat někomu, kdo o pomoc nežádá, budete určitě odvážná žena se soucitnou duší a srdcem na pravém místě.

Kde ji potkáte: Nejspíš plačící na refýži, zoufale pobíhající po ulici nebo v baru u čtvrté sklenky. Zřejmě oslovíte vy ji, protože máte strach, že si chce něco udělat. Udělat si nic nechce, ale opravdu nemá nejmenší tušení, kudy kam.

K čemu vám bude: Nejspíš k ničemu, snad jen pro ten dobrý pocit, že můžete pomáhat někomu jinému než jen své vlastní rodině. Ona vás totiž doopravdy potřebuje.

Ona je: Milá cestovatelka

Vy jste: Šťastná povaha

Tohle je opravdová nejlepší kamarádka. Znáte se snad dvě stě let, vždycky jste se znaly a vždycky se znát budete. Věk nehraje žádnou roli. Stejné věci jste dělaly v patnácti a stejné budete dělat v devadesáti. Scházíte se pravidelně, nemáte před sebou žádná tajemství. Nikdy jste se vlastně ani nepohádaly. Budete si zřejmě velmi podobné, máte rády stejné věci a stejné věci vám vadí. V každém případě jste obě šťastné, protože máte jedna druhou.

Kde ji potkáte: Nejspíš na základní nebo střední škole, případně ve sportovním oddíle či v zaměstnání. Vlastně ji můžete potkat kdekoli, důležité totiž je, že se okamžitě poznáte.

K čemu vám bude: Úplně ke všemu. Pojedete spolu na výlet, budete se spolu smát, brečet, opalovat se na pláži i moknout v lese. Voláte si každý den a vidíte se, kdykoli je to možné. Ale když na sebe měsíc nemáte čas, na vašem vztahu to nic nemění.