Znáte slavné filmové dvojice?

I když je jiskření mezi hereckými páry ve filmu jen naoko, diváci to prostě milují. I proto je většina kultovních filmů založena právě na vztazích mezi hlavními postavami. Nemusí to být ovšem jen vztahy milostné, ale třeba pracovní nebo náhodné, tak, jak to dějová linka vyžaduje. A přestože se mnozí z herců ve skutečnosti nemusí, na filmovém plátně rozehrají milostné, a posléze i nenávistné etudy jedna báseň.

Pomáda

Jednu z nejslavnějších filmových dvojic tvořila herečka Olivia Newton-John jako Sandy Olsen a herec John Travolta jako Danny Zuko v muzikálu Pomáda z roku 1978. Oba se pak před kamerou sešli ještě jednou po čtyřiatřiceti letech, kdy natočili společný videoklip. Bohužel Olivia v srpnu tohoto roku zemřela, takže další počin tohoto slavného páru očekávat nemůžeme.

Akta X

Také herec Mickey Rourke a herečka Kim Basinger si zahráli vášnivé scény ve snímku 9 a 1/2 týdne, a to velice přesvědčivě. Samotné natáčení ale ve skutečnosti prý moc příjemné nebylo, protože Kim si neustále stěžovala, že Mickey je cítit cigaretami a alkoholem. To o hlavních představitelích seriálu Akta X, herečce Gillian Anderson (agentka Scullyová) a herci Davidu Duchovnym (agent Mulder) se spekulovalo, že měli milostný poměr, což oba herci důrazně popřeli.

Hříšný tanec

Velmi oblíbená byla také hlavní herecká dvojice tanečního snímku Hříšný tanec. Na plátně vypadaly scény Jennifer Grey (Frances "Baby" Houseman) s Patrickem Swayzem (Johnny Castle) přesvědčivě, ale ve skutečnosti jejich natáčení neprobíhalo tak idylicky. Jennifer měla totiž ze svého slavnějšího kolegy velkou trému a necítila se s ním uvolněně.

My vám dnes přinášíme malý kvíz, ve kterém si můžete vyzkoušet své znalosti těch nejpopulárnějších zahraničních filmů a jejich protagonistů. Všechny slavné dvojice se nám samozřejmě do kvízu nevešly, i tak vás kvíz může pobavit a možná i poučit. Tak směle do toho.

ZDROJ: Vlasta.cz

Související články