Jessica Tull má velký dům a několik dětí. A taky měla výborný nápad. Zapojit do úklidu kameru a sdílet ten nevděčný úkol s internetem. Věřte nebo ne, její dvoudenní kompletní úklid celého domu sestříhaný do třičtvrtěhodinového videa má už čtyři miliony zhlédnutí. Lidi přišli na to, že je nejen příjemné dívat se ve zrychleném záznamu, jak mizí nepořádek a srovnávají se hračky, ale pochopili, že to na ně má motivační účinek. I kdybyste měli nevímjaký záchvat lenory, tohle vás zvedne a vrazí vám to do ruky Savo. Ne nadarmo má Jessica už v názvu tohoto videa „cleaning motivation“. Zkuste, jestli to na vás taky zabírá. A hlavně vydržte až do závěrečné prohlídky naklizeného domu – stojí za to.

Zdroj: Youtube

Další video trend se týká podlah, vlastně jen koberců. Video, které zaznamenává profesionální čištění starých a špinavých koberců, porazilo Jessicu i s jejím uklízením na hlavu. Podívaná, jak se koberce vyklepávají, namáčejí, šamponují a jak z nich vytlačují speciální škrabkou špínu ohromila 20 milionů lidí. V tom posledním kroku tkví největší přitažlivost. Koberce se máčejí v mělkém bazénku s mírný sklonem. Odborník je nejdřív tlakovou myčkou vyčistí nahrubo, pak kartáčovacím přístrojem nanese šampon a nakonec přijde ta hlavní paráda. Pod tlakem škrabky mizí řada za řadou špína, odtéká před vašima očima pryč a objevují se krásné barvy a vzory. Člověk se pak sám cítí takový – vyčištěný.

Zdroj: Youtube

A nakonec něco unisexového. Velkou oblibu získaly na YouTube i krátké filmy o odrezování starého nářadí. Máčení, drhnutí, škrábání, elektrické čištění, broušení, leštění… přímo před očima se vám starý rezavý krám mění v rukou odborníka v lesklou nádhernou věcičku. Video, které vám teď nabízíme, vidělo neuvěřitelných 37 milionů lidí. Až si ho pustíte, pochopíte. A budete mít neodolatelnou touhu taky něco okamžitě zrepasovat. Protože pohled na starý sekáček, který na začátku vypadá jako vykopávka z Pompejí a na konci krájí broskev na průhledné plátky, nabízí větší adrenalin a uspokojení než leckterý hollywoodský trhák.

Zdroj: Youtube