Zvláště v hlavním městě jsou „vykřičené“ kadeřnické salóny. Je to kvůli tomu, že o nich často píší bulvární plátky v souvislosti s účesem, který měla daná celebrita na hlavě… Kadeřnictví v Praze je jako hub po dešti, méně už v okresních městech, v malých jsou dva nebo tři kadeřníci a na vesnicích je jedno kadeřnictví, které má klientelu jasnou – babičky, což není myšleno pejorativně. Ale ty ženy a muži, kterým záleží na tom, co daná kadeřnice umí, jaké má vybavení a v neposlední řadě, co používá za vlasovou kosmetiku, zvolí větší, zavedený salon. Přestěhovala se vaše kadeřnice nebo šla na mateřskou dovolenou? Poradíme vám, podle čeho byste měli kadeřnické služby vybírat.

1. Je o něm slyšet (pozitivně)

Už vícero známých vám říkalo, že jsou s tímto kadeřnictvím velice spokojení. Ještě se poptejte a využijte v dnešní době nástroj, který nám hledání a volbu usnadňuje – internet. Líbí se vám jejich webové stránky, mají tam svou práci - galerii účesů?

2. Salón = vizitka

Prostředí, ve kterém vás kadeřník stříhá, by mělo být příjemné, vonící a čisté. Vkusně upravený salón s citem pro design, vás určitě nadchne a můžete si být jisti, že pokud má váš kadeřník takový salón, bude i citlivě přistupovat i vašim vlasům a na hlavě vám nevytvoří žádnou zkázu.

3. Naslouchání a kreativita

Z těchto dvou vlastností poznáte nejlépe, že je to dobrý kadeřník. Pokud soustředěně poslouchá, když mu říkáte o své představě, pak vám vysvětlí, že pro vaše vlasy a tvar obličeje by bylo vhodnější zvolit takový a takový účes, jste na správném místě. Samozřejmě, že vaše zadání je zásadní, ale dobrý kadeřník by ho měl zhodnotit a přijít s lepším řešením (pokud to vaše není nejlepší). Správná kadeřnice by se měla orientovat v trendech jak ve vlasové kosmetice, tak v účesech a mít nějaké nápady, jak váš účes obměnit.