Skvělou zprávou hned na začátek je, že většina šatů, které vévodkyně nosí, je cenově dostupná i pro nás, běžné smrtelníky. Samozřejmě čas od času se objeví v róbě nějakého slavného módního designéra, ale to většinou v případě, že se jedná o velmi speciální společenskou událost, jako jsou různé ceremoniály nebo filmové premiéry. Nejoblíbenějším módním domem je bezpochyby Alexander McQueen, který stojí mimojiné i za jejími svatebními šaty. Ale o tom zase příště.


Teď zpět ke značkám, které si můžeme dovolit i my. V šatníku vévodkyně Kate najdete šaty, ale i saka, topy či svetříky z notoricky známých módních řetězců jako Zara, H&M, GAP nebo TopShop. Když se objeví na veřejnosti v nějakém takovém kousku, je většinou do pár minut celosvětově vyprodaný. Ale nemusíte věšet hlavu. Není nutné její styl kopírovat do posledního puntíku, stačí se jím jen inspirovat a být stále svá.

V hlavní roli minimalismus


Jako manželka následníka britského trůnu by se mohla vyžívat v opulentních róbách, ale Kate dělá přesný opak. Ať už se jedná o večerní šaty, nebo outfit na Wimbledon či závody v pólu, vždy sází na jednoduché střihy a nenápadné, ale lichotivé barvy. Na rozdíl od královny ji zřejmě nikdy neuvidíte v zářivě růžových či jedovatě zelených šatech. I přesto, že se se svým šatníkem drží dost při zemi (také kvůli přísným královským pravidlům), její modely vždy zaujmou a inspirují.

Oblíbené barvy a vzory


Vraťme se ještě k oblíbeným barvám. Pokud se chcete inspirovat šatníkem vévodkyně Kate, vybírejte šaty v černé, krémové, lahvově zelené nebo královsky modré barvě. Pokud jste milovnice výraznějších barev, můžete se vyřádit na doplňcích. Ke zmiňovaným tónům totiž bude krásně ladit cokoliv.


A nesmíme zapomenout na vzory. Ty vévodkyně přímo miluje! S oblibou nosí nadčasové pruhy, puntíky, káro, ale i romantické květinové motivy. K takovým šatům naopak doplňky už vůbec řešit nemusíte. Stačí jednobarevné lodičky a kabelka a o zbytek se postarají dominantní šaty.


Nebojte se recyklovat


Většina slavných žen se v nových šatech objeví jen jednou, Kate své oblíbené kousky oblékne klidně podruhé. A někdy klidně i potřetí. A proč ne! Když máte fantazii, můžou stejné šaty vypadat pokaždé jinak. Stačí jen v outfitu vyměnit doplňky a třeba pozměnit účes.