Od vzniku bublinkové folie již uběhly desítky let. Původně měla zdobit interiéry jako originální trojrozměrná tapeta, ale tento záměr se bohužel po letech náročného vývoje nesetkal s velkým úspěchem. Pro své jedinečné vlastnosti se však osvědčila jako ideální obalový materiál chránící zboží. Postupně se tak z bublinkové folie stal pojem známý po celém světě.

Přestože pro dnešní generaci už není ničím výjimečným, svoji funkci plní dokonale a nadále zůstává nedílnou součástí při balení zboží. Díky své nízké hmotnosti a cenové dostupnosti se řadí mezi nejoblíbenější obaly. Bublinková folie má všestranné využití jak v domácnosti, tak v průmyslu. Zboží zabalené do „bublinky“ je bezpečně chráněné a při správném použití se minimalizuje riziko jeho poškození.

Velkou výhodou balení do bublinky je minimální zátěž na životní prostředí. Folie neobsahuje škodlivé látky, je vícekrát použitelná a 100% recyklovatelná.

Jako v bavlnce

Co dělá bublinku tak výjimečnou?Vzduchové polštářky perfektně tlumí vibrace, otřesy a nárazy. Dokáže spolehlivě ochránit zabalený předmět, proto je folie nepostradatelná především při přepravě a skladování. Pevný a odolný materiál chrání před vnějšími vlivy a brání vniku nečistot. Používá se nejen k běžnému obalení zboží, ale také jako fixační materiál, kterým se jednoduše vyplní volné místo v krabici a zamezí se tak případnému pohybu zboží uvnitř zásilky. Folie je měkká, pružná a velice flexibilní – snadno se přizpůsobí každému tvaru.

Folii rozlišujeme především podle velikosti bublinek a počtu vrstev, dále pak podle způsobu použití. Zákazník si může zakoupit dvou či třívrstvou folii standardně na roli - vcelku či s perforací nebo ve formě přířezů. Nejčastěji bývá transparentní, na trhu však najdeme i různé barevné variace.

Pro balení menších a křehkých předmětů existují tzv. bublinkové sáčky a obálky různých rozměrů. Na zabezpečení elektroniky se doporučuje použít speciální antistatickou folii, která díky svým vlastnostem chrání zabalený předmět před antistatickými výboji.

Univerzální využití

Bublinka je také velmi oblíbeným a spolehlivým pomocníkem pro zajištění tepelné a zvukové izolace a ochrany proti vlhkosti. Má mnoho dalších využití v domácnostech, zahradách, dílnách, a pro tyto své rozmanité možnosti uplatnění zůstává tedy stále velmi žádanou. V neposlední řadě je bublinková folie skvělou a snadno dostupnou antistresovou pomůckou.