"Když se staneš rodičem, mnohem víc vnímáš chyby na vlastních rodičích. Je to dobrá sebereflexe. Vidím i společné chyby. Stejně jako moje máma jsem přehnaně ochranitelská vůči partnerovi. Vím přece nejlíp, co je pro něj nejlepší! A taky jsem zvyklá stejně jako ona si život řídit sama, jsem rychlá a dynamická. Vnímám taky fakt, že narození vlastního dítěte znamená definitivní osamostatnění se od rodičů. Vzniká trochu bariéra. Už nemám prostor tolik řešit problémy svojí mámy jako dřív."

Na jedné straně je dvanáct tisíc znásilněných žen v Česku ročně, na druhé straně alarmistické články o tom, že se muži bojí podržet ženám dveře. Proč se vytahuje tento tisíckrát vyvrácený mýtus vždycky, když se mluví o sexuálním násilí? Pustit ženu do dveří je v pořádku, dělat to proto, abych jí u toho mohl nepatřičně sáhnout na zadek, v pořádku není. I díky Me too už tohle víme!


Neustále se za něco obviňujete, usilovně se soustřeďujete na úkoly, úspěch je pro vás měřítkem vaší hodnoty, nemáte soucit sami se sebou a možná nemůžete jíst nebo se naopak přejídáte... Poznáváte se? Dost pravděpodobně na vás sedla skrytá deprese.

Obědy do krabičky šetří peníze. Nejen za jídlo, ale také za oblečení. Při promyšlených receptech totiž neztloustnete. Ale vážně si pochutnáte!