Jet na dovolenou sama? Proč ne? Inspirujte se našimi příběhy a zkušenostmi. Sólo cestování se stává novým společenským fenoménem! Trefně to komentuje jedna z oslovených cestovatelek: „Na sólo cestování je nejlepší, že když chceš být sama, tak jsi, ale když nechceš, tak být nemusíš. Vždy najdeš někoho zajímavého na popovídání.“

Klára Konicarová vystudovala psychologii, mnohem víc ji ale pohltila astrologie. Už několik let píše blog, na sociálních sítích vystupuje jako astropsycholožka a tvrdí o sobě, že je astro streetworker. „Astrologie by se měla učit ve škole stejně jako psychologie nebo nově počítačová a finanční gramotnost, byla by nesmírně užitečná pro všechny profese, které jsou v kontaktu s lidmi – od učitelek v mateřské školce po lékaře a budoucí terapeuty,“ říká.


„Představte si, že se po dvaceti letech manželství zamilujete do člověka stejného pohlaví. Život se v tom okamžiku stává jedním velkým úletem. A vám nezbývá, než se jím nechat unášet, protože vystoupit už nelze.“ Tak začíná Michaela Suchardová svoji knihu Úlet – a je to pořádný úlet, protože ten příběh stojí na její zkušenosti.


Pečené či dušené fazolky nebo hrášek se zeleninou, vejcem či masem. Letní luskové a hráškové variace najdete v naší rubrice s osvědčenými recepty!