Hlavní rozhovor čísla patří Lucii Redlové. Na posledním albu se zpěvačka, skladatelka a dcera muzikanta Vlasty Redla loučí s předčasně zemřelou kamarádkou a vrací se ke svým hudebním kořenům. Jaký vliv na ní měl otec? "My jsme se s tátou trochu vídali, ale velmi málo. Celé dětství jsem se ale vídala s babičkou, jeho maminkou, která žila ve Valmezu. Vídala jsem se i s jeho druhou ženou a svými dvěma bratry, protože k ní jezdili. Táta ale v 80. až nultých letech hodně hrál, proslavil se s Hradišťanem. Takže když jsme se všichni sešli u babičky, on tam většinou nebyl, vždy někde hrál nebo přijel a hned odjel, zašli jsme třeba jen na hřiby, on je náruživý houbař. Později když jsem byla starší, jsme už spolu zašli do hospody nebo mi doma pouštěl třeba Joni Mitchell a muziku, co jsem z domova neznala. Od puberty se to zlepšovalo a řekla bych, že teď na stará kolena to je asi nejlepší."

O čem dalším si můžete v nové Vlastě přečíst?

- Václav Vydra je známý herec a milovník zvířat, hlavně psů a koní. Ale věděli jste, že má i unikátní kliniku na léčbu koňských kopyt?

- Jak na bohatý účes s jemnými vlasy poradí kosmetická expertka Vlasty Lucie Fendrychová.

- Nejlepší letní pochutnání je ovocný koláč s drobenkou. Objevte vychytávky, kterými z drobenky vytvoříte absolutní gurmánský ráj.

Zdroj: vlasta.cz