Rychlá sprcha, která spláchne celodenní stres a očistí pokožku, je fajn, ale když už se to bez večerního pobytu v koupelně neobejde, zamiřte radši do vany. Obvykle velké koupání probíhalo v neděli, ale což takhle zpříjemnit si poležením v bublinkách střed týdne a pak se odměnit za celotýdenní dřinu ještě v pátek?

Nemáte-li vanu, nezoufejte. Kupte si alespoň vyšší přenosné umyvadlo, do kterého si ponoříte nohy až nad kotníky. Natočte do něj teplou vodu a přidejte koupelovou sůl, třeba levandulovou, to je ověřený relax. Pak už musíte jen hlídat, abyste neprojevovala blaho příliš nahlas, protože ponořit si uťapaná chodidla do voňavé lázně je opravdu slast. Jestli chcete napodobit lázeňské kúry, nasypte na dno pár oblázků, při přešlapování se postarají o příjemnou masáž!

3 TIPY

3 TIPY

1. Jestli si chcete vytvořit pořádně hustou pěnu, přilévejte koupelový koncentrát při napouštění vany do proudu tekoucí vody postupně.

2. Zahrajte si na parfuméra, smíchejte několik druhů pěny a vytvořte si originální voňavou koupel, pokaždé jinou.

3. Určitě vyzkoušejte olejovou přísadu do vody. Sice nepění, ale působí na pokožku jako hebké pohlazení. Navíc splní i funkci tělového mléka, které kůži vyhlazuje a dlouhodobě navoní.

Bomba Balistik

Ne nadarmo se této kouli také říká šumivá bomba. Když dáte balistik do vody, začne šumět a vonět. Abyste si to pořádně užila, vlezte si do vany jako první. Vychutnáte si vzduchové perličky i vůni přidaných esenciálních olejů. Nejsou to jen koule, ale třeba i sladké koblížky téměř k nakousnutí!

Aby vám pleť poděkovala

Stejně jako spousta z vás i já pěju slávu odličovacím ubrouskům. Jenže pravda je, že když se večer přemůžu a vyzkouším nějaký odličovací rituál, cítím se já i moje tvář mnohem líp. Skvělé jsou třeba odličovací pěny, husté jako šlehačka. Na tváři je ani necítíte, a když pěnu opláchnete, pleť máte hebkou jako miminko, ne napjatou, což často způsobují odličovací ubrousky určené pro pohotovostní použití třeba na cestách. Luxusní pocit zažijete i při masáži obličeje čisticími krémy. Díky hustší konzistenci se dovnitř dají propašovat pečující látky, takže pleť nejen čistíte, ale současně jí třeba hydratací ulevíte od pocitu napětí.

Vypátrali jsme: Inspirace ze světa

Skutečné mistryně v péči o pleť jsou Japonky. Jejich odličování je promyšlený obřad, který tvoří několik kroků – zklidňující aromaterapie, důsledná očista, pečující masáž a sauna v jednom. Zabere trochu víc času, ale výsledný pocit je výjimečný.

● Japonské krásky si nejdřív bohatě pokryjí tvář, ale také krk a dekolt buď čisticím pleťovým mlékem, nebo odličovacím olejem. Při nanášení nespěchají a zhluboka dýchají, aby si užily vůni nanášené péče.

● Potom si špičkami prstů malými kroužky pleť promasírují. Tím se rozpustí nečistoty i make-up, ale také se uvolní pokožka a svaly.

● Nakonec si vatové tampony nebo látkový ubrousek namočí do horké vody, vyždímou a jemnými tahy stírají odličovadlo z tváře směrem od středu ven. Horko přispěje k dokonalému uvolnění nečistot, ale současně pokožku prokrví a povzbudí. Výsledný pocit je jako z ošetření v salonu krásy.

Společník do postele

Vynechávat noční krém znamená ošidit se o příjemné zakončení náročného všedního dne. Pohlaďte se za odměnu za všechny úkoly, které jste zvládla. Pomalu roztírejte krém po tváři a vzpomínejte, co pěkného vás potkalo. Nejen pro pokožku, ale i pro vás to bude signál, že den končí a bude následovat odpočinek. Lépe se usíná i s pocitem, že zatímco vy budete spát, krém zapracuje na návratu krásné pleti.

TŘI TIPY

TŘI TIPY

1. Po nanesení krému můžete mít mírný pocit „masky“. Nečekejte s akcí až těsně před ulehnutím, ale dopřejte péči, aby se mohla důkladně vstřebat, což zvládne přibližně za dvacet minut.

2. Nočního krému stačí velmi malé množství. Ideální jsou pumpičky, které uvolní přesnou dávku na ošetření tváře, krku a dekoltu.

3. Nástup účinku je pomalejší než u denních krémů, které mívají rozjasňující nebo vyhlazující složky. Skutečný efekt se projeví za 1–2 měsíce.

Objevte noční masku

Na rozdíl od nočního krému připomíná mléko nebo lehký polotekutý gel, který se do pokožky snadno vstřebává a proniká i do hlubších vrstev. Používá se samostatně nebo pod noční krém, pak násobí jeho účinek. Do masky se přidávají koncentrovanější látky, které pokožka během noční regenerace naplno využije. Oblíbená je třeba kyselina hyaluronová, která skvěle hydratuje, což se časem projeví na hladší a zářivější pleti. Noční masky vyrábí více značek, takže najdete přiměřenou své peněžence.

Zajímalo vás: pravda o noční péči

Není zvláštní péče na noc jenom výmysl, aby výrobci krémů více vydělali?

● Existuje spousta pleťových krémů univerzálních, na kterých je označení: vhodné pro použití ve dne / v noci. Jeden kelímek sice poslouží za dva, ale protože se spotřeba obsahu zvětší, stejně neušetříte.

● Pro noční péči se nehodí denní krém s chrannými UV filtry, které by v noci mohly pokožku zbytečně zatěžovat.

● Kombinací denního a nočního krému můžete řešit více problémů najednou. Například ve dne používat lehký hydratační krém a v noci se více zaměřit na vrásky.