Vědci z Harvardovy univerzity si evidentně mechanismu výběru výzkumu v Marylandu všimli a trochu se opičí. Představte si, že potvrdili, že ženské přátelství existuje, a má i ozdravné účinky. Mohli se zeptat rovnou mě!


Kamarádky jsou jedna z nejdůležitějších věcí v mém životě. Jasně, rodina a děti a rodiče jsou taky důležití. Ale kamarádky jsou na tom v mém světě úplně stejně. O přátelství se musí pečovat, stejně jako o kytky. Být s nimi v kontaktu, zajímat se o jejich potřeby. Na přátelství je super to, že na druhé straně to jede podle úplně stejného model. Co do přátelství vložíte, to obvykle dostanete zpět. A prozradím vám ještě jedno tajemství, kamarádka může být i vaše babička, máma i skoro dospělá dcera.

My to potřebujeme

Někteří muži, když se ocitnou v blízkosti hovorů přítelkyň, ovšem někdy kroutí hlavou. Jak tohle můžete řešit? Jak už vědí i na Harvardově univerzitě: prostě můžeme. My to dokonce potřebujeme.


Můj muž myslím pořád úplně nechápe, jak ženské přátelství funguje. Jestli to nějak hodnotí, tak je dostatečně empatický, aby to neříkal nahlas. Rozhodně ale chápe, že mi velice svědčí. Přátelství zdar!

Tento a další články si můžete přečíst v časopise Vlasta (číslo ), který je nyní na stáncích.