Vyfoťte si to

Někdy utracených peněz opravdu litujete. Určitě už se vám to stalo - chvíli jste sice nabídce odolávala, ale nakonec si přinesete domů výhodně ulovený nový kousek. Otevřete skříň a koukáte, že už tam jeden podobný visí. Nebo dva... Než investujete, vybraný model si vyfoťte a projděte si šatník. Ukáže se přitom i to, jestli vám bude ladit se staršími oblečky.

Srovnávejte ceny

Než podlehnete lákadlu superslevy luxusních modelů, která má stejně podobu poloviny měsíčního platu, zavítejte i do cenově přístupnějších obchodů. Sezonní hity, které prodejci na konci období především zlevňují, se obvykle objevují v kolekcích většiny značek. Brzy se vám okoukají, tak nebude vadit, že nejsou super kvalitní, a s lehkým srdcem je po čase vyřadíte ze skříně.

Stanovte si limit

Třeba se výčitkami z utrácení trápíte zbytečně, možná vám ho vaše výdělky dovolí. Stačí si to spočítat! Není to žádná novinka, dříve si také hospodyňky rozdělovaly peníze na domácnost a další výdaje do papírových obálek. Podívejte se, kolik máte aktuálně na účtu, kolik peněz vám tento měsíc přijde a kolik musíte zaplatit. To, co vám zbude, rozdělte na poloviny a jednu s chutí utraťte.

Jděte s kamarádkou

Zapomeňte na náhodnou procházku nákupním centrem a kolem vašich oblíbených butiků. Výpravu si cíleně naplánujte, ale nechoďte sama, domluvte se s kamarádkou. Pozor, musí mít pověst spořivé ženy! Taková, která bude říkat: „Ten svetřík ti děsně sluší, a za tu cenu? Nemají ho ještě v jiné barvě?“, vás od vyluxování konta určitě nezachrání.

Sdílejte a vypůjčte si

Sdílet věci patří mezi aktuální hity. S oblečením a botami je to trochu problém, ale u kabelek, doplňků či šperků to jde. A když se domluvíte s kamarádkami, můžete si ve slevách pořídit víc vysněných kousků a nebude to tolik stát. Také tím ušetříte spoustu místa ve skříni. Mimochodem, víte, že když chcete udělat dojem, můžete si luxuní značkovou kabelku za poplatek i půjčit?