Rizikové životní pojištění jako klasika

Chcete se jenom pojistit, ale nijak u toho nespořit a neřešit další služby, pak je pro vás určena jakási klasika, již představuje rizikové životní pojištění. Vaše peněženka jím rozhodně nebude nijak výrazněji ruinována. Tradičně se tento typ pojištění sjednává pro případ smrti dané pojištěné osoby. Nějaká rezervotvorná složka se tohoto pojištění v podstatě vůbec netýká. Není problém pojistku sjednat jak dlouhodobě, tak i na velmi krátkou dobu, klidně i na pouhý jeden rok. Nevýhodou pro podnikající osoby je fakt, že si tento druh pojištění nelze odečíst z daní.

Kapitálové životní pojištění nabízí i určité zhodnocení

Jestliže se chcete pojistit pro případ vašeho úmrtí nebo dožití, můžete volit také kapitálové životní pojištění. To mimo jiné umožňuje také zhodnocení vašich finančních prostředků. Jinak je tato pojistka daňově uznatelná, takže si ji plátci daně mohou odečítat. Rozhodně u ní ale nelze počítat s nějakým extrémním zhodnocením peněz. Tato skutečnost patří mezi nevýhody kapitálového životního pojištění. Ostatně prozradí to většinou už kalkulačka životního pojištění.

Investiční životní pojištění nabízí i spoření

Rádi byste měli nejen jistotu pojištění, ale také alternativu spoření finančních prostředků? Pokud ano, je pro vás jako stvořené investiční životní pojištění. Jestliže dojde k plnění pojistné události, tedy smrti pojištěného, dané osobě je automaticky vyplacena sjednaná částka. Samotný klient konkrétní společnosti si navíc může v případě uzavření smlouvy zvolit vlastní výhodnou investiční strategii. Velkou výhodou tohoto pojištění je maximální flexibilita. Přizpůsobí se vám dokonale přímo na míru. Budete jej tedy moci měnit dle svých vlastních představ.

Nezapomeňte ani na připojištění k životnímu pojištění

Myslet je zapotřebí na celou řadu různých rizik, jež mohou krýt připojištění. Jmenovat bychom mohli například připojištění:

  • vážných chorob,
  • úrazové,
  • nemoci,
  • dlouhodobé péče,
  • sportovních aktivit.

Určitě se vyplatí vybírat připojištění hlavně podle toho, čemu se věnujete. Je jasné, že lidé, kteří třeba nesportují, nebudou logicky volit připojištění sportovních aktivit a podobně. Tak jako tak lze i na pojištění ušetřit, stačí třeba využít slevové kódy.