Délka přípravy: 40 minut

Ingredience

  • 500 g hovězí mleté maso
  • 1 balení Jihočeské Zlaté nivy
  • 4 plátky slaniny
  • majonéza
  • 2 rajčata
  • 4 housky
  • 3 ks červené cibule
  • ledový salát
  • sůl
  • pepř";i:10;s:28:"2 lžíce třtinového cukru";i:11;s:30:"2 lžíce Jihočeského másla";i:12;s:39:"1 balení Jihočeské zakysané smetany

Návod na přípravu hamburgeru

Hovězí maso osolíme, opepříme a uděláme 4 silnější placky. Rajče a cibuli nakrájíme na kolečka. Maso dáme na gril a mezitím si uděláme cibulové chutney. V hrnci rozehřejeme Jihočeské máslo, přidáme 2 červené cibule nakrájené na kolečka a med. Vaříme, dokud med s Jihočeským máslem nezhoustne. Housky rozkrojíme a potřeme majonézou. Poklademe ledovým salátem, grilovaným hovězím masem, na plátky nakrájenou Jihočeskou Zlatou nivou, cibulovým chutney, plátky rajčete a přiklopíme druhou půlkou housky. Podáváme s bramborovými hranolky a dipem ze zakysané Jihočeské smetany.