Většina velikonočních receptů našich babiček má díky zachování kvality a tradice Salka pořád stejnou chuť. Hodně starých receptů začíná:„Uvařte plechovku Salka, nechte vychladnout“. Díky této větě většina z nás zaklapla kuchařku a upekla klasického beránka. Ale pozor, je tu velká přelomová změna. Tou je Salko KARAMEL! Dříve bylo potřeba konzervu Salka vařit několik hodin ve vodní lázni, než mléko zkaramelizovalo. Teď stačí otevřít a použít. Nápad, jak zjednodušit do té doby pracnou výrobu karamelového zahuštěného mléka je vskutku fenomenální.

Díky Salko KARAMEL budete hvězda Velikonoc a rozzáříte úsměvy celé rodiny za pár minut.

Máme pro Vás recept na Velikonoční košíčky.

Plněné košíčky s ním máte hotové bleskurychle a můžete jimi překvapit i nečekanou návštěvu. V takovém případě stačí koupit hotové košíčky, naplnit je sladkým karamelem a uzavřít rozpuštěnou čokoládou. Nahoru dejte oříšek nebo malé čokoládové vajíčko. Pokud přidáte dekoraci ze zeleného osení a pár větviček kočiček navodíte si doma hezkou jarní atmosféru.

V případě, že máte dost času, si košíčky samozřejmě upečete, třeba podle našeho receptu:

Na těsto si připravte 300 g hladké mouky, 80 g cukru, 200 g Hery, 2 žloutky.

Ze surovin vypracujte těsto, které nechte v chladu den uležet. Poté rozválíte a vykrajujete formičkou, do které těsto zatlačíte. Pečte na 180 stupňů cca 8 až 10 minut.

Na náplň potřebujete 1 x Salko KARAMEL, 250 g másla, 2 lžíce rumu a trochu nastrouhaných ořechů.

Do našlehaného másla postupně zapracujte Salko KARAMEL a přidejte rum, případně piškoty. Všechny suroviny je potřeba mít ve stejné teplotě, aby se krém nesrazil.

Vychladlé košíčky naplníme a ozdobíme kakaem, čokoládou nebo mandlemi a oříšky.

Pokud si je chcete ještě vylepšit, můžete dát dovnitř sekané ořechy nebo zvolit jemně slanou variantu. Slaný karamel je delikátní propojením sladké a slané chuti. Stačí do něj opatrně a zlehka zamíchat krystalky hrubě mleté soli. Výsledný efekt je zaručen. Salko KARAMEL obohatí novou chutí i různé poháry, krémy, pěny, pudinky a zmrzliny. Fantazii se meze nekladou. Základ je ale jasný. Díky dlouhé trvanlivosti je ve vynikající kvalitě vždy připraveno k okamžitému použití. Jen ho nesmíte zapomenout koupit.

Témata: prclanek, Salko, sladké pečení, Karamel, recept