Linecké cukroví podle Josefa Maršálka: Díky snadnému triku se těsto už trhat nebude!
2 / 7
Zavřít galerii
close
info
Se svolením Josefa Maršálka
Takhle vypadá linecké cukroví podle Josefa Maršálka. Recept má od své babičky.
close
info
Michaela Jilkova / Shutterstock
Tradiční vánoční linecké cukroví má původ v rakouském Linzi. První masová výroba lineckého se připisuje pekaři Johannu Konradu Vogelovi.
close
info
Shutterstock
Linecké cukroví patří k nejoblíbenějším vánočním druhům. Rybízová marmeláda mu dodá pikantnost.
close
info
al1962 / Shutterstock
Pro dokonale jemné a hladké linecké těsto je ideální mouka typu 00. Tato jemná hladká mouka zaručí, že těsto bude lehké, tvárné a snadno se s ním bude pracovat.
close
info
Rashad Zamanov / Shutterstock
Máslo přidávejte k sypkým suchým ingrediencím studené, aby vznikla drobenka.
close
info
Arthur Bargan / Shutterstock
Zpracované těsto dejte na 30 minut do ledničky a teprve pak ho vyválejte.
close
info
pp1 / Shutterstock
Z lineckého těsta můžete vykrajovat různé tvary z formiček, dle své fantazie. Peče se zhruba 10 minut v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia.