Jablka a co jste o nich nevěděli: Pro zdraví, na mošt, ale i obživa pro poutníky
-
closeinfoShutterstock
Golden Delicious - známá žlutá zimní odrůda, křupavé a šťavnaté, vhodné k pěstování v teplejších místech.
-
closeinfoCentrum Hoštětín
Kardinál žíhaný - prastará odrůda, která se výborně hodí do závinů.
-
closeinfoWikipedia
Boskopský koženáč - stará holandská odrůda vyšlechtěná v 19. století, vhodná k jídlu i k sušení.
-
closeinfoCentrum Hoštětín
Do hostětínské moštárny přijel v roce 2010 ochutnat mošt i princ Charles.
-
closeinfoCentrum Hoštětín
Panenské - dá se dobře a dlouho skladovat, vhodné na jídlo, sušení i moštování.
-
closeinfoWikipedia
Matčino - stará odrůda z Ameriky, popsaná už v roce 1848. Křupavé, chutné a aromatické.
-
closeinfoPlantsdata
Míšeňské - původní odrůda z Čech nebo z Německa, je žluté s červeným žíháním, zraje později.
-
closeinfoShutterstock
Grávštýnské - velmi stará německá odrůda, jí se hned v září po sklizni, rychle moučnatí.
-
closeinfoShutterstock
Granny Smith - objevila ji babička Smithová náhodou jako divoký semenáček v roce 1860 v Austrálii. Je jedním z celosvětově nejprodávanějších.
-
closeinfoShutterstock
Rubín - česká zimní odrůda, šťavnaté, vhodné na jídlo.
-
closeinfoShutterstock
Spartan - výrazně červené, odolné proti mrazu, vyšlechtěné v Kanadě v roce 1970.
-
closeinfoWikipedia
Strýmka - stará odrůda, která odolá i silným větrům nebo mrazům, dobře skladovaná vydrží až do července, nehnije.
-
closeinfoCentrum Hoštětín
Zlatá reneta - velmi stará odrůda, která se jedla už ve středověku. Dozrává v září, jí se ze sklepa až od listopadu.












