Za jeden z největších vynálezů moderní medicíny lze bezpochyby označit léky na tlumení bolesti. Stačí spolknout tabletu a jedeme dál. Přibývá ale i lidí, kteří se léků bojí, a než by do těla „cpali chemii“, raději si to protrpí. Ani jedno nemusí být správně. První skupina často ignoruje příčinu bolesti, druhá ji může zbytečně prodlužovat. Obojí vede ke zhoršení kvality života. Jak se v tom zorientovat?

Regina Rázlová o velkém comebacku

Zdroj: Youtube

Regina Rázlová své životní i herecké zkušenosti zúročila ve filmu Tancuj, Matyldo. Snímek o vztahu matky, extrovertní Matyldy, u které se začíná projevovat Alzheimerova nemoc, a syna, uzavřeného Karla, právě uvádějí česká kina a hodně se o něm mluví. Poprvé se spolu objevili před filmovou kamerou, ačkoliv se znají skoro padesát let. Stejně naplno se však Regina Rázlová věnuje divadlu i televizi. Vždycky si ale najde čas na rodinu – má už sedm vnoučat.

Řeč v rozhovoru přišla i na to co, si myslí o současné generaci mladých herců a jakou roli v jejím životě hraje styl. „Dámu nedělá značkové oblečení… Svetříček od Armaniho sám o sobě tu moc nemá. Dáma umí obyčejný svetříček ale nosit, jako kdyby to ten Armani opravdu byl, a všichni jí to věří. To je ten trik, ten, který některé ženy dokonale ovládají, a jiné naopak to značkové oblečení mají, a stejně je jim k ničemu,“ řekla v exkluzivním rozhovoru pro Vlastu vždy elegantní herečka.

Víte, jaké bylo v 19. století české národní jídlo? Tohle byste nečekali

Martin Franc vystudoval dějiny umění a archivnictví. Postupně se ale dostal až k dějinám výživy a stravování. V rozhovoru pro Vlastu vysvětluje, proč aristokracie bojovala s otylostí, venkovský lid zase s monotónností pokrmů a nedostatkem živin, jak se vyvíjel náš národní pokrm a jak se jídlem dají demonstrovat postoje a názory. „Ve středověku se za náš národní pokrm považoval hrách. V první polovině devatenáctého století to byl vedle moučných jídel i kapr načerno nebo husa. A již před polovinou tohoto století byly velmi oblíbené švestkové knedlíky, které se poprvé objevily na Valašsku. Jan Neruda je sice označil za klenot české kuchyně, ale pozici hlavního národního jídla nakonec ztratily, protože jsou pracné a nehodí se k nim pivo. V restauracích neměly proto moc velké uplatnění. Restauratéři tedy začali hledat jídlo, které je jednoduché na přípravu, a přitom spojené s maximální možnou konzumací piva. A může jim tak zajistit solidní zisk.“

Tohle potřebujete vědět, když vám je 40+

Lucie Fendrychová se podělila se svými znalostmi ze světa kosmetiky, kterému se věnuje už spoustu let. Připravila pro čtenářky manuál pro správné používání (a výběr) toho nejlepšího pleťového séra na míru každé ženě. Nastudujte si jejích 15 odpovědí na nejčastější otázky, které by vás možná ani nenapadlo si položit, a budete mít jasno.

Zakázaný svět

Když se řekne porno, někdo se zardí studem, někdo si s odporem odfrkne a někoho právě rušíte u sledování. Málokomu je ale porno jedno. A málokdo se o něm dokáže otevřeně a upřímně bavit. My jsme to ale zkusili a dozvěděli jsme se zajímavé věci.

V nové Vlastě je toho ale mnohem víc. Můžete se těšit třeba na recepty na dorty z lásky, životní story hvězdy francouzského filmu Fanny Ardant, tipy, co všechno umí horkovzdušná fritéza, a spoustu dalšího čtení. Nezapomeňte se porozhlédnout po Vlastě ve svém obchodě!

Zdroj: Vlasta.cz

Související články