Začala dlouho očekávaná show Česko na grilu. Těšit se můžeme na deset dvojic, které pojí přátelské, partnerské či rodinné vztahy, a deset epizod.

V každém díle pak soutěžící musejí v rámci omezeného času splnit úkol, který se týká určité ingredience nebo metody vaření.

Na konci každé epizody, vyjma té úvodní, se pak diváci rozloučí s jednou soutěžní dvojicí. A o co se vlastně bojuje? O titul mistra grilu, půl milionu korun a další atraktivní ceny.

Zdroj: Youtube

Obávaní kuchaři i pocit strachu mezi soutěžícími

Porotcování se ujali dva vyhlášení a velmi obávaní kuchaři, Zdeněk Pohlreich a Martin Svatek. Zatímco někteří se při pohledu na ně rozklepali trémou, že mají vařit pro takové kapacity, jiní soutěžící byli nadšeni.

Pořadem pak provází Patricie Pagáčová a Tomáš Zástěra. Během natáčení to mezi nimi skvěle fungovalo a oba se shodli, že si to užili. „Musím přiznat, že mi ženský element vyhovuje víc. Energie se netříští, nedochází k souboji ega. Fakt to funguje,“ přiznal Tomáš Zástěra.

Boj soutěžících o nejlepší pokrm

V prvním dílu měli soutěžící volnou ruku. Pokrmy připravovali na grilu na dřevěné uhlí. Zdeněk Pohlreich zdůraznil, že jídlo musí mít chuť a být natolik netradiční, aby se z toho dokázal posadit na zadek.

Ovšem ihned poté, co soutěžící rozjeli svůj velký boj, se porota nestačila divit. Zatímco někteří totiž začali rozpalovat gril, druzí běželi pro pomeranče. Nikdo z nich neměl jasný řád. Nakonec však všechno dobře dopadlo.

Grilmastery sobotního večera se staly sestry Dominika a Denisa. Obě dvě předvedly lehká jídla, která byla odvážná a dle poroty neměla chybu. Zdeněk Pohlreich nešetřil chválou a řekl, že je s takovým pokrmem naprosto spokojený.

Napínavý rozstřel

Poté, co porota vyhlásila dvojici, která postoupila do dalšího kola, přišel na řadu rozstřel, během kterého musely tři páry ukázat, že na to mají. Mezi ně patřily dvojice Helena a Rado, Martina a Jirka a Nikola s Radkem. Jejich úkolem bylo připravit pravou živáňskou pečeni.

Zdeněk Pohlreich nakonec prohlásil: „Co jste nám všichni naservírovali, bylo parádní. Každý jste k úkolu přistoupil po svém, obě cesty byly vynikající, takže postupujete všichni."

Výsledkem prvního dílu tedy nakonec byla remíza. „Jediné, co vám můžeme slíbit, je to, že při příští grilovačce se už tohle opakovat nebude. Porota nebude milosrdná,“ uzavřeli hodnocení poroty moderátoři.

Co se děje v zákulisí reality show

Zajímá vás, co se děje „mimo obraz“? Třeba kolik se během pořadu o vaření na place míhá lidí, kolik se vypije kávy a kolik uhlí se spotřebuje? Jeden díl připravuje 120 lidí, z toho 70 je přímo na place.

Počítají se mezi ně skriptky, kuchaři, vizážistky, stylistky, osvětlovači a další profese. Do natáčení se kromě 16 kamer zapojily také drony. Štáb za den vypije až 350 káv a sní se necelých 1000 kusů tyčinek nebo sušenek.

A pro soutěžící bylo k dispozici 30 grilů, na nichž shořeno celkem 200 kilogramů uhlí!

A co na první díl říkají diváci?

„Jsem nadšená. Soutěž je moc fajn a doufám, že takových pořadů bude více,“ napsala na Facebook jedna z divaček. „Ještě nevím, co si o tom myslet, ale vypadá to nadějně. Miluju grilování,“ dodala jiná.

„Mně vadí, že je Zdenda sprostý. Ale jinak super,“ míní jiná fanynka. „Tento nový pořad mě okouzlil svou autentičností a dynamikou. Porota i moderátoři dodávali pořadu příjemnou atmosféru. Určitě se na další epizody těším," napsal další divák.

Necháme se překvapit, další díl se vysílá už v sobotu 30. března. Uvidíme, jak si soutěžící poradí s dalšími úkoly.

Zdroj: Vlasta.cz, show Česko na grilu, TV Prima

Související články