Než se tedy napijete, vychutnejte si těchto pět zdravých jídel, které pomáhají předcházet kocovině a s ní spojeným nevolnostem a bolestem hlavy.

1. Hummus

Spolehlivým pomocníkem v odbourávání alkoholu je hummus. Je bohatý na vitaminy skupiny B a aminokyseliny, které zabrání kocovině i bolehlavu. Vyzkoušejte třeba hummus se syrovou zeleninou místo chleba a nacpěte se makroživinami, které po probdělé noci dodají tolik potřebnou energii.

2. Losos

Před večerním drinkem slupnout kousek lososa? Rozhodně ano! Kromě omega-3 mastných kyselin obsahuje například vitamin B12. Alkohol ho v našem těle ničí, což je důvod, proč si z nočního tahu možná nepamatujeme všechno. Vitamin B12 pomáhá s krátkodobou pamětí a kognitivními funkcemi. Pokud tedy před vaším alkoholovým dýchánkem sníte lososa, je pravděpodobné, že se výpadku paměti v podobě „okna“ snáze vyhnete.

Zdroj: Youtube

3. Grilované kuře

Alkohol způsobuje, že hladina cukru ve vašem těle střídavě stoupá a klesá. Plátek kuřecího masa k obědu před plánovanou akcí však tuto hladinu dokáže udržet stabilní. A co víc, obsažené bílkoviny zpomalí stoupající alkohol v krvi a nájezd opilosti.

4. Hrušky

Konzumace hrušek nebo pití hruškové šťávy před tím, než začnete pít, snižuje účinky alkoholu o 20 %. Je to dáno tím, že urychlují vyplavování alkoholu z těla. Rozhodně si proto dejte pár panáků hruškového džusu, než si dáte ty opravdové.

5. Nakládané okurky

Jíst nakládané okurky před tím, než půjdete ven, než půjdete spát, anebo klidně i další den ráno, se, co se zmírnění „opičky“ týče, ukázalo jako mimořádně účinné. Nakládané okurky jsou totiž plné elektrolytů, které odbourávají alkohol a pomáhají eliminovat závratě a bolesti hlavy.

A na závěr staré známé klišé - nejlepším lékem na kocovinu je prevence. To znamená – nepít vůbec, anebo když, tak jen s mírou.

Zdroj: vlasta.cz Hangover Cures: The Best Foods To Eat Before Drinking To Stop Nausea & Get Rid Of Headaches | YourTango

Související články