Pevně uzavřené víčko na sklenici je velmi častý boj, který zažil snad každý. Při zavařování totiž vzniká ve sklenici podtlak, takže se pak hůře otvírá. Spoléhat se na sílu nemá cenu. Odteď už to dělat nemusíte, existují rychlejší a hlavně snadnější metody.

VIDEO: Jak vyzrát na nedobytnou sklenici, se můžete podívat v tomto videu.

Zdroj: Youtube

1. Gumové rukavice

Když se snažíte otevřít sklenici holýma rukama, často se stane, že vám víčko klouže pod prsty. Zkuste si nasadit gumové rukavice, které možná používáte při úklidu. Díky vysokému koeficientu tření a přirozené lepivosti gumy vám rukavice poskytnou potřebný extra úchop, který zabrání klouzání a usnadní práci s víčkem.

2. Horká voda

Jedná se o účinnou a velmi jednoduchou metodu. Ponořte zavařovací sklenici dnem vzhůru na několik minut do nádoby s horkou vodou. Po vychladnutí vody sklenici vytáhněte a uvidíte, že pak víčko snadno otevřete. Alternativně můžete sklenici podržet půl minuty pod tekoucí horkou vodou. Tento způsob je však méně hospodárný.

3. Lepicí páska

Připevněte pásku na víčko tak, aby část přesahovala víčko, což vám umožní ho snadno uchopit. Za konec pak prudce trhněte a víčko by se mělo uvolnit. Dávejte si ale pozor, prudké trhnutí může způsobit, že část obsahu ve sklenici vystříkne.

4. Mouka

Nejprve zajistěte, aby víčko bylo čisté, suché a bez lepivých zbytků. Pak nasypte rovnoměrně trochu mouky na spodní okraj víčka a blízko okraje, aby se dostala do drážek. Jemný prášek mouky promaže oblast, což vám usnadní otočení víčka. Po uvolnění víčka mouku pečlivě setřete, abyste zabránili jejímu vniknutí do obsahu sklenice.

Související články

Zdroje: vlasta.cz, housedigest.com, TopRecepty.cz, Martha Stewart, inStory.cz, bydlimeutulne.cz