Cibule je zdrojem vitaminů C a B6, draslíku, folátu a obsahuje množství antioxidantů, včetně quercetinu, který je známý pro své protizánětlivé a protirakovinné účinky. Je také zdrojem důležitých minerálů jako vápník, železo, mangan a hořčík. Kromě toho cibule dokonale ochutí pokrmy.

VIDEO: 10 triků, jak se zbavit zápachu. Podívejte se na video.

Zdroj: Youtube

Proč jíst cibuli každý den

Konzumace cibule přináší řadu zdravotních výhod díky bohatému obsahu vitaminů a minerálů. Kromě toho obsahuje síru a allicin, což jsou látky odpovědné za její charakteristickou štiplavost.

Tyto živiny mají prokazatelně pozitivní vliv na snižování hladiny triglyceridů a cholesterolu. Navíc cibule pomáhá zlepšit absorpci dalších minerálů, jako jsou zinek a železo, z jiných potravin. No a neméně důležitý je vliv na imunitní systém, který posiluje.

Jak se zbavit zápachu z cibule

Cibule, ačkoliv nabízí antibakteriální, protizánětlivé a anti-aging účinky, může svým intenzivním zápachem mnohé odradit. Pro zmírnění intenzity cibulového aroma při krájení je užitečné cibuli předem namočit do studené vody.

Jak se zbavit zápachu z cibule z úst

Abyste předešli nepříjemnému zápachu z úst, můžete po konzumaci cibule rozžvýkat kávové zrno, petržel, lístky čerstvé máty nebo kůru z bio citronu.

Ocet absorbuje zápachy

Ocet je výborným pomocníkem v boji proti zápachu, včetně toho cibulového. Pro rychlou neutralizaci zápachu cibule můžete připravit roztok, a to smícháním vody a bílého vinného octa v poměru 1:1. Tento roztok pak nastříkejte na povrchy v kuchyni. Ocet efektivně absorbuje zápachy a zanechává prostředí čisté a svěží.

Citrony provoní domácnost

Citrusové plody, jako jsou citrony, limetky, pomeranče a grapefruity, jsou nejen zdravé a chutné, ale obsahují i éterické oleje, které efektivně neutralizují zápach cibule. Jednoduše nakrájejte kterýkoliv z těchto citrusů na plátky a umístěte je do misky v kuchyni.

Zdroj: vlasta.cz, feminela.cz, healthline, brittanica

Související články