Jak má chutnat koprovka a co do ní patří, ví asi většina žen, pro které je vaření rodinnou povinností. Každý má svůj recept, ale základní chuť je velmi podobná. Stejně to funguje u novinek, které nám do domácností přinesla televize a sociální sítě. Například už spousta lidí vaří nedělní oběd metodou sous-vide a ani při tom nemrkne.
Výzva pro chuťové buňky
Putování za chutí
Zajímavé zážitky pro chuťové pohárky si vozíme také z dovolených. Například takové korejské smažené kuře DAKGANGJEONG je prý skvělé. Pokud si tedy při vyslovování nezlomíte jazyk, ten by vám při ochutnávání asi chyběl.
Fuj, to se dá jíst?
Jak se lidově říká, sníst se dá všechno, i když něco jenom jednou. Ale co nás nutí experimentovat a pouštět se do ochutnávání věcí, které vypadají hrozně a často třeba i páchnou, to je záhada. Možná v nás promlouvají pravěké geny. Když si naši předkové chtěli něčím přilepšit, bez pořádného zakousnutí to nešlo. Ale oni určitě měli více rozumu a když to bylo fuj, vyplivli to. My si z takových zážitků děláme gurmánské.
Zdroj: vlasta.cz