Jak má chutnat koprovka a co do ní patří, ví asi většina žen, pro které je vaření rodinnou povinností. Každý má svůj recept, ale základní chuť je velmi podobná. Stejně to funguje u novinek, které nám do domácností přinesla televize a sociální sítě. Například už spousta lidí vaří nedělní oběd metodou sous-vide a ani při tom nemrkne.

Výzva pro chuťové buňky

Putování za chutí

Zajímavé zážitky pro chuťové pohárky si vozíme také z dovolených. Například takové korejské smažené kuře DAKGANGJEONG je prý skvělé. Pokud si tedy při vyslovování nezlomíte jazyk, ten by vám při ochutnávání asi chyběl.

Zdroj: Youtube

Fuj, to se dá jíst?

Jak se lidově říká, sníst se dá všechno, i když něco jenom jednou. Ale co nás nutí experimentovat a pouštět se do ochutnávání věcí, které vypadají hrozně a často třeba i páchnou, to je záhada. Možná v nás promlouvají pravěké geny. Když si naši předkové chtěli něčím přilepšit, bez pořádného zakousnutí to nešlo. Ale oni určitě měli více rozumu a když to bylo fuj, vyplivli to. My si z takových zážitků děláme gurmánské.

Zdroj: vlasta.cz

Související články