Máte chuť si udělat domácí langoše, ale máte pak po nich pocity těžkosti? Co zkusit dietní verzi, po které vám nic nebude a zároveň si užijete zdravější mlsání bez pocitů viny?
Máme pro vás recept známého televizního reportéra Ládi Hrušky. Recept je nejen snadný, ale také ekonomicky výhodný, protože stojí jen pár korun. Navíc se díky domácí přípravě vyhnete nezdravému smažení ve fritéze nebo na pánvi.
Dietní langoše nejsou na škodu
Tradiční langoše nejsou považovány za zdravé jídlo a rozhodně se nehodí pro redukci váhy, zejména ty koupené na ulici ve stánku. Tyto langoše se často připravují s minimálním množstvím těsta a zároveň jsou plné oleje, který může být přepálený a několikrát použitý.
Když si ale doma připravíte lehčí verzi, nezatížíte svůj organismus a možná si i víc pochutnáte. Tady je recept!
Co budeme potřebovat?
- 1 ks bílého jogurtu
- 2 kelímky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 lžička kečupu
- 1 lžička strouhaného tvrdého sýra
Návod na přípravu
Jogurt smíchejte s moukou a osolte. Přidejte prášek do pečiva a rukama zpracujte směs do hladkého těsta. Těsto pak nechte půl hodiny odpočívat v lednici.
Pak těsto vyválejte na pomoučněné ploše na tenký plát. Pomocí sklenice nebo jiného náčiní vykrojte kolečka, která položíte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 8 minut nebo dokud nezískají zlatavou barvu.
Jakmile jsou langoše upečené, potřete je směsí utřeného česneku se solí a trochou oleje. Přidejte kečup, nakonec nastrouhejte na langoše tvrdý sýr a můžete hned servírovat.
Zdroj: vlasta.cz, recepty.cz, tv.nova.cz, dama.cz