Recepty

Jak zužitkovat zbytek guláše: Připravte ďábelské topinky, pastýřský koláč nebo polévku
Recepty

Jak zužitkovat zbytek guláše: Připravte ďábelské topinky, pastýřský koláč nebo polévku

U omáčkových pokrmů se stane, že je jich najednou moc. Třeba když myslíte, že na…
Rybí hostina: Vyzkoušejte kapří hranolky, krokety nebo koláč
Recepty

Rybí hostina: Vyzkoušejte kapří hranolky, krokety nebo koláč

Naše vychytané recepty na ryby se vám budou hodit, nejen když máte doma rybáře,…
Jarní pečínky s bylinkami: Zkuste medové kotletky se šalvějí nebo králíka na žampionech
Recepty

Jarní pečínky s bylinkami: Zkuste medové kotletky se šalvějí nebo králíka na žampionech

Jaro a Velikonoce jsou tu coby dup, tak proč se neporozhlédnout po nějakém novém…
Jak na nadýchané domácí tiramisu s cukrářskými piškoty. Zkuste klasiku či kokosové s koňakem
Recepty

Jak na nadýchané domácí tiramisu s cukrářskými piškoty. Zkuste klasiku či kokosové s koňakem

Podlouhlým cukrářským piškotům se říká savoiardi, což se dá přeložit jako Savojské…
Jak na nadýchané palačinky: Zkuste sladké, slané, zapečené i bylinkové do polévky
Recepty

Jak na nadýchané palačinky: Zkuste sladké, slané, zapečené i bylinkové do polévky

Mléko, vejce, mouka – tahle trojice dokáže mnoho, o tom se dnes a denně přesvědčují…
Jak ušetřit: Vlastní vývar, lívance, tabulky a swap
Jak ušetřit

Jak ušetřit: Vlastní vývar, lívance, tabulky a swap

Těžko můžete ušetřit, když ani nevíte, za co utrácíte. V nové rubrice se s vámi…
Pad Thai či Miang: Thajské jídlo jako z restaurace zvládnete za 15 minut doma
Recepty

Pad Thai či Miang: Thajské jídlo jako z restaurace zvládnete za 15 minut doma

Nudle Pad Thai, červené kari či Miang salát patří mezi pokrmy, na kterých si v thajských…
Rychlé krabičkové svačiny z listového těsta: Zkuste slaný závin nebo pizzu
Recepty

Rychlé krabičkové svačiny z listového těsta: Zkuste slaný závin nebo pizzu

Dětem do školy svačinu nachystáte, ale sobě ne, protože nezbývá čas? Změňte to a…
Celer: Elixír zdraví v receptech, ale i u babek kořenářek
Recepty

Celer: Elixír zdraví v receptech, ale i u babek kořenářek

Tahle zdánlivě obyčejná zelenina nepatří mezi oblíbence, dokonce ji spousta lidí…
Vánoční polévky: Proč na Štědrý den jíme rybí, zelnou, houbovku nebo hrachovku
Recepty

Vánoční polévky: Proč na Štědrý den jíme rybí, zelnou, houbovku nebo hrachovku

Celodenní půsty, abychom večer viděli zlaté prasátko, dodržují snad už jen skalní…
Uskladňování: Jak na cukroví, bramborový salát a co nevíte o chlebíčkách
Recepty

Uskladňování: Jak na cukroví, bramborový salát a co nevíte o chlebíčkách

Nejprve vám zakazují cukroví jíst a pak začnou svátky a každý vám ho nutí. U salátu…
SVĚT NA JAZYKU - Mexické burrito má název podle oslíka. Proč se balí do tortilly
Recepty

SVĚT NA JAZYKU - Mexické burrito má název podle oslíka. Proč se balí do tortilly

I revolucionář se někdy musí najíst. Přinejmenším takhle přemýšlel Juan Mendez,…
SVĚT NA JAZYKU: Záhada bešamelu v řecké musace. Rodinné recepty se výrazně různí
Recepty

SVĚT NA JAZYKU: Záhada bešamelu v řecké musace. Rodinné recepty se výrazně různí

Moře šplouchá, cikády řvou a usměvavý řecký číšník přináší jídlo, o němž dobře víte,…
Polské pirohy: Zkuste ty tradiční s masem a zelím, ale i dýňové s tvarohem
Recepty

Polské pirohy: Zkuste ty tradiční s masem a zelím, ale i dýňové s tvarohem

S masem, se zelím, houbami, špenátem, sýrem, či na sladko s ovocem. Možností je…
SVĚT NA JAZYKU: Příběh italské pizzy Margherity, královny všech pizz
Recepty

SVĚT NA JAZYKU: Příběh italské pizzy Margherity, královny všech pizz

Procházeli neapolskými uličkami, když ucítili omamnou vůni čerstvě upečené pizzy…
Svatomartinská husa podle Filipa Sajlera: Křupavá kůrka i červené zelí s jablkem
Recepty

Svatomartinská husa podle Filipa Sajlera: Křupavá kůrka i červené zelí s jablkem

Už zítra slavíme svátek svatého Martina, který má většina z nás neodmyslitelně spojený…
Zapomeňte na oplatky a chleba s máslem! 3 tipy na vyvážené svačiny pro školáky
Recepty

Zapomeňte na oplatky a chleba s máslem! 3 tipy na vyvážené svačiny pro školáky

Vkročili jsme teprve do druhého měsíce školního roku a fantazie při přípravě svačinek…
Houby místo masa? Mají spoustu vitamínů. Zkuste langoš s houbami nebo polévku
Recepty

Houby místo masa? Mají spoustu vitamínů. Zkuste langoš s houbami nebo polévku

Letos si houby daly načas, ale nakonec se houbařská sezona rozjela naplno. Máte-li…
Hurá, už rostou! Nasbírejte čerstvé houby a uvařte z nich omáčku nebo rizoto
Recepty

Hurá, už rostou! Nasbírejte čerstvé houby a uvařte z nich omáčku nebo rizoto

Babí léto má své kouzlo! Právě i díky houbám, kterých teď v lesích najdete mraky…
Krabičkové svačiny do práce i školy: Zkuste pomazánky z černé čočky, řepy, kapie
Recepty

Krabičkové svačiny do práce i školy: Zkuste pomazánky z černé čočky, řepy, kapie

Dětem do školy svačinu nachystáte, ale sobě ne, protože nezbývá čas? Změňte to a…
Lupenka, alergie nebo diabetes? Kupte na to žampiony. Neuhodnete, co obsahují
Recepty

Lupenka, alergie nebo diabetes? Kupte na to žampiony. Neuhodnete, co obsahují

Žampiony můžou být považované za chutnou potravinu v kuchyni, ale mnoho lidí neví,…
Brambory: Čtvrtá nejkonzumovanější potravina na světě! Komu šlapou na paty?
Recepty

Brambory: Čtvrtá nejkonzumovanější potravina na světě! Komu šlapou na paty?

Brambory jsou skvělé. Milujeme je vařené, pečené, smažené... Dají se z nich připravit…
Asie pro vegetariány. Zapomeňte na maso, dejte na gril exotiku
Recepty

Asie pro vegetariány. Zapomeňte na maso, dejte na gril exotiku

Sečuánský lilek, bezmasé špízy nebo grilovaný ananas... Rozpalte gril a pochutnejte…
Nevíte, co s cuketami? Zkuste koláč nebo pizzu. Cuketa je královna vitamínů
Recepty

Nevíte, co s cuketami? Zkuste koláč nebo pizzu. Cuketa je královna vitamínů

A máme tu opět období, kdy se zahrádkáři a pěstitelé jako každý rok zdraví větou:…
Objevte sílu mrkve! Posiluje zrak, kosti, bojuje proti rakovině i pomáhá hubnout
Recepty

Objevte sílu mrkve! Posiluje zrak, kosti, bojuje proti rakovině i pomáhá hubnout

Na první pohled se může zdát jako obyčejná a možná i trochu nudná. Ale nenechte…
Heřmánek není jen na průjem a spánek. Zkuste heřmánkové víno na nachlazení
Recepty

Heřmánek není jen na průjem a spánek. Zkuste heřmánkové víno na nachlazení

Jen málo léčivých rostlin se už od pravěku těší u lidí takové úctě jako heřmánek…
Zmrzlina nebo gelato? Zkuste pečenou zmrzlinu a na cukru nešetřete
Recepty

Zmrzlina nebo gelato? Zkuste pečenou zmrzlinu a na cukru nešetřete

To nejrychlejší a nejstudenější osvěžení přináší v létě zmrzlina. Pokud snad dáte…
Vyzkoušíte doma? Nanuk s octem, sníh nebo jahodový salát s plísňovým sýrem
Recepty

Vyzkoušíte doma? Nanuk s octem, sníh nebo jahodový salát s plísňovým sýrem

Jahody jsou krásně červené a na talíři vypadají sexy. Jsou šťavnaté a slaďoučké…
Třešně pomalu končí. Zkuste je s bourbonem, bazalkou nebo upečte bublaninu
Recepty

Třešně pomalu končí. Zkuste je s bourbonem, bazalkou nebo upečte bublaninu

Dokonale vyzrálé plody třešní je prima jíst jen tak, přímo ze stromu. Ale taková…
Meloun, hruška nebo čekanka. Zkuste zeleninové saláty s ovocem
Recepty

Meloun, hruška nebo čekanka. Zkuste zeleninové saláty s ovocem

Konečně přichází ten dlouho očekávaný čas, kdy můžeme v kuchyni kouzlit také z úrody,…