Příprava pařížských rohlíčků je sice trochu náročnější, ale není nereálná. Pokud navíc chcete o Vánocích mlsat zdravě, můžete zkusit jejich fitness verzi. Tím se dostanete do klidu a nebudete řešit, že jste jich snědli více, než jste si slíbili. U jednoho kousku zkrátka s touto dobrotou zůstat nejde.

Na pařížské rohlíčky se totiž člověku sbíhají sliny, jen se na ně podívá. A minimálně u nás v rodině platí, že rychlejší ruka vyhrává, protože z tácku tohle cukroví mizí kosmickou rychlostí. Nezřídka se tak stává, že ještě během svátků doděláváme druhou a někdy klidně i třetí várku, aby se spravedlivě dostalo na všechny. Obrovskou výhodou navíc je, že se rohlíčky vůbec nemusejí nechat odležet, jsou hned k jídlu.

Zdroj: Youtube

Co budeme potřebovat?

Na výrobu těsta budeme potřebovat následující ingredience:

  • 100 gramů vlašských ořechů
  • 20 gramů celozrnné špaldové mouky
  • 90 gramů třtinového cukru
  • 1 vejce
  • špetku soli

Pro přípravu krému si připravíme:

  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 400 ml mandlového (nebo polotučného) mléka
  • 40 gramů třtinového cukru
  • ½ čajové lžičky agaru

A konečně poleva. Potřebovat budeme:

  • 100 gramů vysokoprocentní hořké čokolády
  • 1 čajovou lžičku kokosového oleje

Postup

Příprava sice zabere nějaký ten čas, ale výsledek stojí za to. Začněte přípravou těsta. Nejprve rozmixujte vlašské ořechy na jemnou hmotu a poté je smíchejte s moukou, cukrem a solí. Nakonec přidejte vajíčko. Ze vzniklé směsi vytvořte lepivější těsto a naplňte ho do zdobicího sáčku. S pomocí sáčku tvořte na plechu vyloženém pečicím papírem malé rohlíčky. Kdo má doma vykrajovátka, může těsto rozválet a následně rohlíčky vykrajovat. Záleží jen na vaší osobní preferenci a také na tom, kolik času máte.

Mezi rohlíčky nechte dostatek prostoru, protože při pečení nabobtnají. Rohlíčky pečte v předehřáté troubě na 160 °C přibližně 15–20 minut. Během pečení si připravte krém. V šejkru smíchejte pudinkový prášek, třtinový cukr, agar a mandlové mléko. Tuto směs přelijte do hrnce a vařte, dokud nezhoustne. Nechte pudink i upečené rohlíčky úplně vychladnout. Poté pudinkovým krémem pomocí zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou rohlíčky ozdobte. Rohlíčky nakonec polijte nebo namočte do připravené polevy, kterou následně necháte ztuhnout.

RADA NA ZÁVĚR: Rohlíčky nejsou určeny k dlouhodobému skladování. Ideální je spotřeba do 3 dnů a uchování v chladničce v otevřené nádobě nebo v krabici na balkoně.

Zdroje: Vlasta.cz GymBeam

Související články