1. Největší záliba

Určitě cestování. Jsem strašně rád, že se to tady v 89 převrátilo, a že nás Bolševik nedusí pod krkem aspoň v tom smyslu, že můžeme cestovat jako normální, civilizovaní lidé. Žít bych ale nedokázal ani bez sportu. Dobrých padesát let hraju tenis. Jen mě už trošičku pobolívají záda. Zvláštní je, že jen, když sedím, u tenisu ne. Asi musím do konce života už jen stát, nebo hrát. (smích) No a taky mě baví koukat se na hezký holky, ale v tom mě doma nepodporujou. (smích)

Zdroj: Youtube

2. Nejlepší věk

Rád vzpomínám na dvaačtyřicítku, to bylo za dob Sametové revoluce, a fajn byla i padesátka. Jsem ale spokojený i s tím, co mě potkává dnes.

3. Nejlepší rada

Nestahuj kalhoty, když brodu je daleko. To mi vždycky říkával tatínek.

4. Největší motivace

Asi aby mě ten život pořád bavil. Spousta mých kamarádů to už dávno zabalila a diví se, že já ve svém věku pořád ještě pracuju. Jenže mě to baví. Tak proč ne?

5. Největší přání

Těch přání jsem měl a mám několik. Abych prožil život nejen šťastně, ale také spokojeně. Abych dělal radost svému okolí. Abych byl čestný člověk, což si myslím, že se mi celkem podařilo - snad to ještě nepokazím. A pak jednoznačně zdravá rodina. Ta je pro mě zcela zásadní.

6. Největší trapas

No jéje, těch bylo! Například jsem uváděl hosty na jeviště a zapomněl jsem jméno herečky, která měla zrovna přijít. Takže jsem jen mávl rukou a pronesl: "A dále přichází...no však ona se vám představí sama..." (smích)

7. Nejoblíbenější místo

Mám rád Prahu, a to i přesto, že v ní už pětadvacet let nebydlím. Předtím jsem strávil čtyřicet let v Bubenči. Můj dobrý kamarád, původem Američan, dokonce tvrdí, že je Praha nejkrásnější město na světě. A já s ním musím souhlasit.

Jan Rosák (* 24. srpna 1947 Ivanovice na Hané)

Jan Rosák (* 24. srpna 1947 Ivanovice na Hané)

  • Český rozhlasový a televizní hlasatel, scenárista, voice-over, příležitostný herec a moderátor.
  • Je pětinásobným držitelem ceny TýTý v kategorii moderátor.
  • V Československém rozhlase začínal v roce 1971, odkud pak v roce 1976 přešel pracovat do Československé televize.
  • Známe ho z pořadů Magion, Studio Rosa, Videostop, Bingo nebo Riskuj.
  • Zahrál si v televizních seriálech Horákovi, Modrý kód a Slunečná.
  • Působil v české verzi soutěže Pevnost Boyard.
  • S rodinou žije ve středočeském městě Mníšek pod Brdy.

Zdroj: vlasta.cz

Související články