omáčka

Imunita se tvoří ve střevech: Jak na domácí fermentaci a přípravu zdravého kimchi
Zdraví

Imunita se tvoří ve střevech: Jak na domácí fermentaci a přípravu zdravého kimchi

Až 70 % imunity se tvoří ve střevech. Z toho vyplývá, že abychom ji udrželi silnou,…
3 tipy, jak dochutit, ozvláštnit a ozdravit jídelníček. Zázračný je ocet i sezam
Hubnutí

3 tipy, jak dochutit, ozvláštnit a ozdravit jídelníček. Zázračný je ocet i sezam

Řekli jste si, že od letoška začněte jíst zdravěji? Výborně! Aby byla změna opravdu…
Jak ušetřit: Když zbyde maso, zkuste závitky, pomazánku nebo nudlový salát
Jak ušetřit

Jak ušetřit: Když zbyde maso, zkuste závitky, pomazánku nebo nudlový salát

Naši předci by se asi divili, ale dnešnímu člověku občas zbyde... maso. Ale možná…
Hurá, už rostou! Nasbírejte čerstvé houby a uvařte z nich omáčku nebo rizoto
Recepty

Hurá, už rostou! Nasbírejte čerstvé houby a uvařte z nich omáčku nebo rizoto

Babí léto má své kouzlo! Právě i díky houbám, kterých teď v lesích najdete mraky…
Asie pro vegetariány. Zapomeňte na maso, dejte na gril exotiku
Recepty

Asie pro vegetariány. Zapomeňte na maso, dejte na gril exotiku

Sečuánský lilek, bezmasé špízy nebo grilovaný ananas... Rozpalte gril a pochutnejte…
Domácí hranolky s omáčkami, které návštěva ocení
Recepty

Domácí hranolky s omáčkami, které návštěva ocení

Brambory jsou skvělé. Milujeme je vařené, pečené, smažené... Dají se z nich připravit…
Špalda: Proč je zdravější než klasická pšenice? A v jakých receptech ji využít?
Recepty

Špalda: Proč je zdravější než klasická pšenice? A v jakých receptech ji využít?

Špaldová mouka je zdravější než klasická pšeničná, ač není bezlepková, má určitý…
Levné vaření: Vyzkoušejte jáhly na mexický způsob nebo jáhlový pudink na sladko
Recepty

Levné vaření: Vyzkoušejte jáhly na mexický způsob nebo jáhlový pudink na sladko

Dříve se bez nich žádná domácnost neobešla, pak téměř upadly v zapomnění. Posledních…
Co jedí o vánočních svátcích ve světě? Vánoční pudink či srnčí hřbet
Recepty

Co jedí o vánočních svátcích ve světě? Vánoční pudink či srnčí hřbet

Každá země, dokonce i oblast, kde ctí Vánoce, slaví nejkrásnější svátky v roce po…
Svíčková omáčka: Nejlepší je z loupané plece a podávaná s karlovarským knedlíkem
Recepty

Svíčková omáčka: Nejlepší je z loupané plece a podávaná s karlovarským knedlíkem

Recept na dokonalou svíčkou se předává ve většině rodin z generace na generaci…
Zbyla vám koleda? Vyzkoušejte omáčky, pomazánky, saláty, poháry i masové náplně
Recepty

Zbyla vám koleda? Vyzkoušejte omáčky, pomazánky, saláty, poháry i masové náplně

Každoroční klasika. Po Velikonocích máte ošatku plnou vařených vajec. To je ale…
Pomalu pečené maso nemusíte v troubě hlídat. Navíc je dokonalé
Recepty

Pomalu pečené maso nemusíte v troubě hlídat. Navíc je dokonalé

Musíte to vyzkoušet! Pomalu pečené či vařené maso je skvělé. Doslova se rozsýpá,…