vývar

Jarní pečínky s bylinkami: Zkuste medové kotletky se šalvějí nebo králíka na žampionech
Recepty

Jarní pečínky s bylinkami: Zkuste medové kotletky se šalvějí nebo králíka na žampionech

Jaro a Velikonoce jsou tu coby dup, tak proč se neporozhlédnout po nějakém novém…
Jak ušetřit: Vlastní vývar, lívance, tabulky a swap
Jak ušetřit

Jak ušetřit: Vlastní vývar, lívance, tabulky a swap

Těžko můžete ušetřit, když ani nevíte, za co utrácíte. V nové rubrice se s vámi…
Lunární kalendář: V pondělí si dejte masáž, v pátek si srovnejte záda
Horoskopy

Lunární kalendář: V pondělí si dejte masáž, v pátek si srovnejte záda

Luna se v 18.33 přesouvá do Střelce. Měli byste mít ledviny i močový měchýř v teple,…
Vánoční polévky: Proč na Štědrý den jíme rybí, zelnou, houbovku nebo hrachovku
Recepty

Vánoční polévky: Proč na Štědrý den jíme rybí, zelnou, houbovku nebo hrachovku

Celodenní půsty, abychom večer viděli zlaté prasátko, dodržují snad už jen skalní…
Restart (přerušovaným) půstem: Jak na zdravé, štíhlé tělo díky chvilkovému hladu
Hubnutí

Restart (přerušovaným) půstem: Jak na zdravé, štíhlé tělo díky chvilkovému hladu

Máte-li pocit, že si vaše tělo žádá restart, zkuste mu ho dopřát v podobě půstu…
Polévka je grunt. Naši předci ji jedli denně. Má pozitivní vliv na organismus
Cestování

Polévka je grunt. Naši předci ji jedli denně. Má pozitivní vliv na organismus

Zatímco v létě saháme po syrových zeleninových salátech, s přibývajícími chladnými…
Ušetřete na potravinách. Spotřebujte i slupky a nálevy, z natě udělejte pesto
Jak ušetřit

Ušetřete na potravinách. Spotřebujte i slupky a nálevy, z natě udělejte pesto

Kuchyně je bez debat místem, kde nám utíká nejvíce peněz. Z velké části za to může…
Delší spánek i sezónní potraviny. 4 důvody, proč je podzim na hubnutí ideální
Hubnutí

Delší spánek i sezónní potraviny. 4 důvody, proč je podzim na hubnutí ideální

Možná vám hubnutí na podzim přijde jako nesmysl, když jste letní šaty a šortky zrovna…
Hurá, už rostou! Nasbírejte čerstvé houby a uvařte z nich omáčku nebo rizoto
Recepty

Hurá, už rostou! Nasbírejte čerstvé houby a uvařte z nich omáčku nebo rizoto

Babí léto má své kouzlo! Právě i díky houbám, kterých teď v lesích najdete mraky…
Kouzlení s cibulí: Zajíc cibulář a irský coddle? Připravíte je v troubě!
Recepty

Kouzlení s cibulí: Zajíc cibulář a irský coddle? Připravíte je v troubě!

Málokteré jídlo se bez ní obejde, a přesto nám pořád připadá obyčejná. Přitom je…
Cibulačka má mnoho podob: Zkuste francouzskou nebo japonskou
Rozhovory

Cibulačka má mnoho podob: Zkuste francouzskou nebo japonskou

Málokteré jídlo se bez ní obejde, a přesto nám pořád připadá obyčejná. Přitom je…
Veganské recepty: Pohanka, hummus, miso i čokoládová pěna
Recepty

Veganské recepty: Pohanka, hummus, miso i čokoládová pěna

Veganem snadno a rychle aneb Zahoďte předsudky! Čistě rostlinná kuchyně vám může…
Co jedí o vánočních svátcích ve světě? Vánoční pudink či srnčí hřbet
Recepty

Co jedí o vánočních svátcích ve světě? Vánoční pudink či srnčí hřbet

Každá země, dokonce i oblast, kde ctí Vánoce, slaví nejkrásnější svátky v roce po…
Bramborový salát slaví 100 let. Pochází z Ruska, u nás ho proslavila Sandtnerová
Recepty

Bramborový salát slaví 100 let. Pochází z Ruska, u nás ho proslavila Sandtnerová

Až budete před Štědrým večerem krájet brambory a zeleninu na vánoční salát, můžete…
Husté polévky: Zelňačka, uzená s květákem i slepičí klasika s nudlemi
Recepty

Husté polévky: Zelňačka, uzená s květákem i slepičí klasika s nudlemi

Polévka je zimní salát. Pokud obsahuje hodně zeleniny nebo luštěnin, je výborným…
Uvařeno na víně: Nejlepší rizoto, cibulačka a další originální recepty
Recepty

Uvařeno na víně: Nejlepší rizoto, cibulačka a další originální recepty

Při přípravě jídla platí zásada, že výsledný pokrm je tak dobrý, jak kvalitní jsou…
Evropské zelí: Vyzkoušejte drůbež v závěji, pudink se zelím či plněné papriky
Recepty

Evropské zelí: Vyzkoušejte drůbež v závěji, pudink se zelím či plněné papriky

Mnohé zelné speciality vám budou jako Středoevropanům jistě velmi povědomé, nebo…
Dýňová polévka s jablky: Nejsnáze se připravuje z hokaido
Recepty

Dýňová polévka s jablky: Nejsnáze se připravuje z hokaido

Dýňová polévka je podzimní klasika. Zkuste k ní netradičně přidat jablka. Výsledek…
Štědrovečerní tabule: Obalte kapra v mandlích a přidejte vídeňský salát
Recepty

Štědrovečerní tabule: Obalte kapra v mandlích a přidejte vídeňský salát

Taky se tak těšíte na štědrovečerní polévku, salát a kapra? Klasika vede, ale co…
Pomalu pečené maso nemusíte v troubě hlídat. Navíc je dokonalé
Recepty

Pomalu pečené maso nemusíte v troubě hlídat. Navíc je dokonalé

Musíte to vyzkoušet! Pomalu pečené či vařené maso je skvělé. Doslova se rozsýpá,…